ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τόσκας: Η μείωση 50% στα πρόστιμα του ΚΟΚ είναι θέμα ημερών

Μείωση 50% στα πρόστιμα του ΚΟΚ προανήγγειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Η πρόταση είναι μεν παλαιότερη, όμως όπως αποκάλυψε ο Νίκος Τόσκας, βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας της, σε συνεργασία με το Υπ. Μεταφορών και μάλιστα «είναι θέμα ημερών η υπογραφή της κοινής υπουργικής απόφασης».

Η μείωση 50% θα αφορά όλα τα πρόστιμα του ΚΟΚ, «με εξαίρεση την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη και την οδήγηση υπό την επήρεια μέθης», όπως σημειώνεται στην συνέντευξη του κ. Τόσκα στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Επί τάπητος η μείωση στις αποδοχές των ένστολων

Σε ότι αφορά το νέο μισθολόγιο για τους ένστολους, στο πλαίσιο αλλαγών σε όλα τα Ειδικά Μισθολόγια, ο κ. Τόσκας ανέφερε «υπάρχουν προτάσεις από το υπουργείο Οικονομικών. Σε κάποιες έχουμε αντιρρήσεις, γίνεται συζήτηση. Πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας δουλεύουν σκληρά και κάτω από αντίξοες συνθήκες, ειδικά τώρα με το προσφυγικό, που έχουμε και πολλές μετακινήσεις προσωπικού στα νησιά, δεν θα πρέπει να επηρεαστούν οι αμοιβές τους. Είμαστε σε επαφή με το υπουργείο Οικονομικών και πιστεύω ότι δεν θα επηρεαστούν αρνητικά οι αμοιβές τους».