ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τούρκοι εισήλθαν στην Ελλάδα από τον Έβρο για να σωθούν από το καθεστώς Ερντογάν

Συνεχίζεται η διπλωματική περιπέτεια στην οποία άθελά της έχει μπει η Ελλάδα, από τις συνέπειες που είχε το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία και στη συνέχεια η απολυταρχική πολιτική Ερντογάν, που έχει εξαναγκάσει αρκετούς πολίτες τους να αυτοεξοριστούν για να σώσουν τις ζωές τους.

 

Τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε στον Έβρο και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη, όπου εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Συνοριακής Φύλαξης το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, 5 Τούρκοι και συγκεκριμένα 3 άνδρες, μία γυναίκα και ένα παιδί, που πέρασαν παράνομα τα σύνορα της χώρας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σερρών, όπου μέχρι στιγμής δεν έχουν υποβάλλει αίτημα ασύλου, κάτι που ενδεχομένως θα πράξουν στον 1 ο Σταθμό Υποδοχής που μεταφέρθηκαν πλέον.

Αυτό που κάθετα πάντως διαψεύδουν οι Ελληνικές Αρχές σε σχέση με τα τουρκικά δημοσιεύματα, είναι ότι οι συλληφθέντες δήθεν είχαν μαζί τους βαλίτσες με χρήματα και επισημαίνουν ότι μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί καν οι ίδιοι για τους εαυτούς τους ως τυχόν οπαδοί του Γκιουλέν.

Αξίζει πρόσθετα να σημειωθεί, ότι μέχρι στιγμής, καμία χώρα-μέλος της ΕΕ δεν έχει προχωρήσει σε εκδόσεις Τούρκων υπηκόων προς την Τουρκία και είναι αλήθεια ότι όλη η ΕΕ έχει συγκεντρώσει τα βλέμματά της πάνω στην ήδη φορτωμένη με πολλά προβλήματα Ελλάδα, για να δουν τι θα πράξει και αν ουσιαστικά θα …ανοίξει τον δρόμο για να ακολουθήσουν…

news247.gr