ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τους έπιασαν με περισσότερα από 800 δενδρύλλια κάνναβης! Θα έβγαζαν 1 εκατ. ευρώ! (ΦΩΤΟ)

Έρευνες οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, σε συμμορία, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην καλλιέργεια μεγάλης οργανωμένης φυτείας κάνναβης.

Για την υπόθεση συνελήφθη σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας 38χρονος μετανάστης.

Συγκεκριμένα, όπως εξακριβώθηκε, αρχικά τα μέλη της οργάνωσης προμηθεύτηκαν σπόρους κάνναβης και εξειδικευμένο εξοπλισμό και στη συνέχεια, έχοντας επιλέξει ως χώρο καλλιέργειας, σημείο με έντονη και άγρια βλάστηση προκειμένου να μην εντοπίζεται εύκολα, προέβησαν στην κατάλληλη διαμόρφωση και εκχέρσωση του εδάφους, αποσκοπώντας στη φύτευση και καλλιέργεια τουλάχιστον 812 φυτών κάνναβης, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σε πρώιμο στάδιο, εντός πλαστικών κυτίων ανάπτυξης.

Επιπλέον, τα μέλη της οργάνωσης για την επικοινωνία τους εντός της καλλιέργειας χρησιμοποιούσαν επιχειρησιακές συσκευές κινητής τηλεφωνίας και κινητές συσκευές ραδιοσυχνοτήτων, τις οποίες φόρτιζαν σε φωτοβολταϊκά πάνελ, ενώ, παράλληλα, είχαν διαμορφώσει βοηθητικούς χώρους, σε υψομετρικά ανώτερα σημεία του χώρου καλλιέργειας που χρησιμοποιούσαν για μακρά παραμονή, διαβίωση και κατόπτευση της φυτείας.

Υπολογίζεται πως η οργάνωση από την εγκληματική της δράση τα προσδοκώμενα κέρδη που θα αποκόμιζε θα έφταναν το 1.000.000 ευρώ.

Μεσσηνία: Εντοπίστηκε χασισοφυτεία με 812 δενδρύλλια – Θα έφερνε όφελος 1εκατ. ευρώ

Καλαμάτα - Χασίς