ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τους έπιασαν την ώρα του… ραντεβού!

Ραντεβού σε έναν χώρο στάθμευσης της εθνικής οδού Αθηνών– Πατρών έδωσαν δυο Έλληνες και δυο αλλοδαποί για να παραλάβουν το μεγάλο φορτίο εισαγόμενης από την Γερμανία κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, που η πώλησή του θα τους απέφερε περίπου 150.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορηθεί την επικείμενη άφιξη των ναρκωτικών που θα παραλάμβαναν τρεις από τους δράστες και έγιναν «σκιά» τους όταν ξεκίνησαν με δύο αυτοκίνητα από την Αθήνα, το απόγευμα της Δευτέρας. Μόλις συναντήθηκαν με τον τέταρτο που είχε παρκάρει στην εθνική οδό ένα φορτηγό τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν, παρά την αντίσταση που προέβαλε ο ένας από αυτούς.

Στα οχήματα των δραστών βρέθηκε μια συσκευασία με τέσσερα κιλά και 960 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (MDMA), που ο οδηγός του φορτηγού μετέφερε από την Γερμανία για να ας παραδώσει στους συνεργούς του στην Ελλάδα. Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των συλληφθέντων σε περιοχές της Αττικής, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ακόμη 217,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μια ηλεκτρονική ζυγαριά, 58 φυσίγγια των 9mm και 38mm και 460 ευρώ.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος, παράβαση του νόμου περί όπλων και αντίσταση κατά περίπτωση, με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ κατασχέθηκαν τα δύο αυτοκίνητα και το φορτηγό ως μέσα για την διακίνηση των ναρκωτικών.