ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τους προσέλαβαν με το νόμο Σκουρλέτη και τώρα δεν μπορούν να τους πληρώσουν!

Απλήρωτοι παραμένουν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα σε ορισμένους δήμους της χώρας, οι οποίοι βάσει νόμου Σκουρλέτη επαναπροσλήφθησαν, αφού είχαν λήξει οι συμβάσεις τους.

Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», ορισμένοι επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου επέστρεψαν και πάλι χωρίς έγκριση τα εντάλματα πληρωμής που τους απεστάλησαν από δήμους, εκτιμώντας ότι η επαναπρόσληψη των συμβασιούχων είναι κατ’ ουσίαν παράταση συμβάσεων, κάτι που αντίκειται στο Σύνταγμα και στην ευρωπαϊκή νομοθεσία

Οι δήμοι επαναπροσέλαβαν με νέες συμβάσεις τον περασμένο Ιούλιο τους συμβασιούχους που εργάζονταν στην καθαριότητα, σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση του Πάνου Σκουρλέτη, η οποία είχε κατατεθεί στη Βουλή εσπευσμένα στο τέλος του περασμένου Ιουνίου, υπό το βάρος των κινητοποιήσεων των συμβασιούχων και των συσσωρευμένων σκουπιδιών στις περισσότερες περιοχές της χώρας εν μέσω καύσωνα.

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Σπάρτης, συνολικά 15 άτομα, επαναπροσλήφθηκαν με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου τον περασμένο Ιούλιο (σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση Σκουρλέτη), ωστόσο έκτοτε δεν έχουν πληρωθεί. «Ο επίτροπος μας επέστρεψε αθεώρητα τα εντάλματα πληρωμής για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο με την αιτιολογία ότι και ο τελευταίος νόμος είναι αντισυνταγματικός. Εμείς θα τα υποβάλουμε και πάλι από εβδομάδα και ελπίζουμε να λυθεί το πρόβλημα ώστε να πληρωθούν οι άνθρωποι», λέει στην «Κ» ο δήμαρχος Ευάγγελος Βαλιώτης.

Οπως εξηγεί βρίσκεται σε επικοινωνία με το υπουργείο Εσωτερικών, την ΚΕΔΕ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ για το θέμα.