ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τους την «έφερε» η ηλικιωμένη που επέλεξαν για… θύμα! Χειροπέδες σε μέλη σπείρας απατεώνων στην Ημαθία

Μια ηλικιωμένη από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, κατάλαβε ότι είχε να κάνει με απατεώνες, όταν της τηλεφώνησαν άγνωστοι με το πρόσχημα ότι το παιδί της τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα και χρειάζονται επειγόντως χρήματα για να χειρουργηθεί κι έτσι κατάφερε να τους παγιδεύσει.

Η γυναίκα προσποιήθηκε ότι συμφώνησε, όταν οι δράστες προσπάθησαν να της αποσπάσουν 4.000 ευρώ και έκλεισε ραντεβού μαζί τους για να παραδώσει τα χρήματα. Μόλις έκλεισε το τηλέφωνο, όμως, ειδοποίησε την Αστυνομία. Έτσι, ο αλλοδαπός που πήγε να παραλάβει το ποσό, βρέθηκε σε κλοιό της Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, της Ασφάλειας Βέροιας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.!

Από την έρευνα προέκυψε ότι τους τελευταίους δυο μήνες η σπείρα εξαπάτησε με τον ίδιο τρόπο τρεις ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της Ημαθίας και τους απέσπασε συνολικά 20.750 ευρώ, πέντε χρυσές λίρες και κοσμήματα αξίας 1.000 ευρώ! Ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για απάτες, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των συνεργών του και για την εξιχνίαση και άλλων περιπτώσεων.