ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τους την… έφερε ο ηλικιωμένος που προσπάθησαν να εξαπατήσουν!

Χειροπέδες σε μέλη σπείρας έβαλαν οι αστυνομικοί στην Πέλλα, χάρη σε έναν ηλικιωμένο, ο οποίος προσποιήθηκε ότι συμφώνησε να πληρώσει και έδωσε ραντεβού με τους επίδοξους παραλήπτες των χρημάτων, για να τους στήσουν ενέδρα!

Ο ηλικιωμένος που βρέθηκε στο στόχαστρο σπείρας απατεώνων και κατάφερε να παγιδεύσει τους δύο Βούλγαρους «εισπράκτορες», οι οποίοι πήγαν στο σπίτι του στην περιοχή Καρυώτισσα του Δήμου Πέλλας με σκοπό να παραλάβουν χρήματα για το υποτιθέμενο χειρουργείο της κόρης του.

Ο 86χρονος άνδρας είχε μιλήσει με το παιδί του, μόλις λίγα λεπτά πριν δεχθεί τηλεφώνημα από έναν άγνωστο που παρίστανε τον γιατρό και του ζήτησε 15.000 ευρώ, δήθεν για να χειρουργηθεί η κόρη του τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα. Μάλιστα, στο βάθος ακουγόταν μια γυναίκα συνεργός τους που παρίστανε την κόρη του.

Ο ηλικιωμένος προσποιήθηκε ότι συμφώνησε να πληρώσει και έδωσε ραντεβού με τους επίδοξους παραλήπτες των χρημάτων, όμως ειδοποίησε την Ασφάλεια Πέλλας και οι αστυνομικοί έστησαν ενέδρα. Μόλις εμφανίστηκαν οι δύο Βούλγαροι ηλικίας 43 και 24 χρόνων που θα παραλάμβαναν τα χρήματα, τους πέρασαν χειροπέδες και κατέσχεσαν δυο κινητά τηλέφωνα και το όχημα που χρησιμοποιούσαν.

Οι αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πέλλας που τους άσκησε δίωξη για εγκληματική οργάνωση και απάτη, με την προανάκριση να συνεχίζεται για να ταυτοποιηθούν οι συνεργοί τους και να εξακριβωθεί αν έχουν εξαπατήσει και άλλους ηλικιωμένους.