3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγικές στιγμές για τους γονείς του Άλκη στη δίκη για τη δολοφονία του: Προβλήθηκαν παρουσία τους βίντεο από το σημείο της επίθεσης!

Τέσσερα βίντεο από το σημείο της δολοφονικής επίθεσης που δέχθηκε τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022 ο Άλκης Καμπανός και οι τέσσερις φίλοι του, προβλήθηκαν σήμερα, στην 7η μέρα της δίκης των 12 κατηγορουμένων για την άγρια επίθεση με οπαδικά κίνητρα, που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο φοιτητή, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Το οπτικοακουστικό υλικό που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας και πολίτες με τα κινητά τους τηλέφωνα, περιλαμβάνεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση και προβλήθηκε κατά την δεύτερη ημέρα της εξέτασης του αστυνομικού από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής Θεσσαλονίκης, υπηρεσία που διενήργησε τις έρευνες για την ταυτοποίηση και σύλληψη των φερόμενων δραστών.

Σην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου προβλήθηκαν τα τέσσερα βίντεο – ντοκουμέντο από το σημείο της δολοφονικής επίθεσης, παρόντες ήταν και οι γονείς του 19χρονου Άλκη Καμπανού, οι οποίοι δεν έχουν απουσιάσει από καμιά συνεδρίαση.

Στο πρώτο από τα τέσσερα βίντεο από κατάστημα take away, όπως κατέθεσε ο αστυνομικός, διακρίνεται ξεκάθαρα η στιγμή που τα δύο αυτοκίνητα φτάνουν στη διασταύρωση των οδών Πλαστήρα και Θ. Γαζή, τα άτομα που βγαίνουν από τα οχήματα και περπατώντας κινούνται προς το σημείο της επίθεσης. Επίσης, η στιγμή που το πρώτο αυτοκίνητο «τσουλάει» για περίπου δύο μέτρα, όταν ο οδηγός κατεβαίνει από αυτό χωρίς να σηκώσει το χειρόφρενο και έτσι αναγκαστικά επιστρέφει στο όχημα, μέχρι να ξανά κατέβει για να φτάσει στο σημείο της επίθεσης.

Δευτερόλεπτα αργότερα διακρίνονται κάποιοι εκ των κατηγορουμένων να επιστρέφουν τρέχοντας και να μπαίνουν στα αυτοκίνητα. Το ένα όχημα στρίβει ανάποδα τη Θ. Γαζή και από πίσω του διακρίνεται ένα ακόμη αυτοκίνητο να στρίβει προς την ίδια κατεύθυνση, καθώς ο οδηγός του – που δεν εμπλέκεται στο συμβάν – φοβήθηκε όταν είδε ομάδα ατόμων να ανεβαίνουν την οδό Πλαστήρα. «Ο χρόνος στον οποίο δεν φαίνονται στο βίντεο ορισμένοι κατηγορούμενοι, είναι αρκετός για την εμπλοκή τους στην επίθεση», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αστυνομικός.

Στο δεύτερο βίντεο που καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας χρυσοχοίου, φαίνεται η οδός Γαζή με Πλαστήρα, ένα «δύσκολο βίντεο» όπως είπε ο αστυνομικός. Σε αυτό διακρίνεται η στιγμή που το ένα όχημα που ένα από τα οχήματα που χρησιμοποίησαν οι δράστες στρίβει προς την οδό Γαζή, τρία άτομα που τρέχουν προς το σημείο της επίθεσης και η στιγμή της αποχώρησής τους.

Το τρίτο βίντεο κατέγραψε πολίτης με το κινητό του τηλέφωνο από μπαλκόνι διαμερίσματος και το έστειλε με ανώνυμο email στην αστυνομία.

Στο συγκεκριμένο διακρίνονται δευτερόλεπτα της επίθεσης στα σκαλιά της Θ. Γαζή και τα άτομα που τρέχουν προς τα αυτοκίνητα και αποχωρούν. Επίσης, στο τέλος του βίντεο, φαίνονται φίλαθλοι του Αρη να ανεβαίνουν την Πλαστήρα και να πετούν μια καρέκλα προς το όχημα που χρησιμοποίησαν κάποιοι εκ των κατηγορουμένων τη στιγμή που διαφεύγουν.

Στο τέταρτο και τελευταίο βίντεο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία και προβλήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, έχει διάρκεια 15 δευτερολεπτων και έχει τραβηχτεί, επίσης, από μπαλκόνι διαμερίσματος. Σε αυτό φαίνονται δύο άτομα να τρέχουν προς τη Γαζή και ένας από τους δράστες να είναι ακόμα στα σκαλιά της πολυκατοικίας.

Σημειώνεται ότι κατά την προηγούμενη δικάσιμο και εξεταζόμενος από την πρόεδρο του δικαστηρίου και την εισαγγελέα της έδρας, ο αστυνομικός είχε καταθέσει αναλυτικά για τις έρευνες της υπηρεσίας του που οδήγησαν στην ταυτοποίηση και τη σύλληψη των εμπλεκόμενων προσώπων. Επίσης, χαρακτήρισε την επίθεση των κατηγορουμένων «οργανωμένη και καταδρομική», τονίζοντας ότι «ο καθένας ήξερε τι έπρεπε να κάνει και τι ήθελε να κάνει. Ο καθένας ήξερε τι όπλα ήθελε να έχει μαζί του. Γνώριζαν τι ήθελαν να κάνουν, τί ζημιά και πόση ζημιά»

Ο μάρτυρας κατέθεσε, επίσης, ότι «αυτές οι επιθέσεις είναι τυφλές σε σχέση με τα άτομα και το μόνο που έχει σημασία είναι να υποστηρίζουν αντίθετη ομάδα».