ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: Τα πρώτα δραματικά λεπτά μετά την έκρηξη – Νέο συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο

«Πονάω μαμά… Πονάω» και «Αδειάστε. Αδειάστε. Δεν μπορώ να καταλάβω έχει γίνει μια ισχυρή έκρηξη εδώ πέρα» ακούγονται οι επιβάτες να λένε στο βίντεο που κατέγραψε επιβάτης από το Πακιστάν που επέβαινε στο 5o βαγόνι.

‘Άλλος επιβάτης ακούγεται να καλεί με το κινητό του τηλέφωνο έναν συγγενή του και να του λέει πως δεν γνωρίζει τι έχει συμβεί και να του ζητά να καλέσει την πυροσβεστική.

«Ο κόσμος έκλαιγε, πολλοί φώναζαν “βοήθεια, βοήθεια»»
«Βγήκα από τα παράθυρα, ήταν με τα φορεία, το τρένο στην αριστερή μεριά αλλά δεν μπορούσα να κατέβω κάτω. Ξαναμπήκα μέσα και ξανά άνοιξαν τις πόρτες και μετά βγήκα έξω από τις πόρτες στην μπροστινή μεριά. Κατέβηκα κάτω και τράβηξα το βίντεο. Ήταν μπροστά η φωτιά. Πολλή φωτιά. Ο κόσμος έκλαιγε, πολλοί φώναζαν “βοήθεια, βοήθεια”. Ο κόσμος ήταν γεμάτος αίματα. Βοήθησα 2-3 στη δική μου ηλικία, τους κατέβασα κάτω, τους έβαλα στην άκρη. Πολλά αίματα. Τρόμαξα και εγώ» ανέφερε, μιλώντας στον Alpha, ο 26χρονος, που κατέγραψε το βίντεο.

«Την ώρα της σύγκρουσης ακούστηκε ένας πολύ δυνατός θόρυβος, μια λάμψη από τη φωτιά και την έκρηξη. Και μετά από αυτά τα δευτερόλεπτα εκτροχιάστηκε το βαγόνι μας, αναποδογύρισε και βρέθηκε στην κατάσταση που είδατε. Από ένα μικρό παραθυράκι καταφέραμε και βγήκαμε», περιέγραψε άλλος επιζώντας που επέβαινε στο 4ο βαγόνι.