3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία στην Εύβοια: Τρεις προσαγωγές για τον θάνατο των τριών εργατών

Τρία άτομα έχουν προσαχθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Ερέτριας, μετά τον τραγικό θάνατο τριών εργατών από ηλεκτροπληξία στο Γυμνό Αμαρύνθου, στην Εύβοια, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, έχουν ξεκινήσει οι έρευνες από την αστυνομία, ώστε να σχηματιστεί η δικογραφία. Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε τρεις προσαγωγές.

Πρόκειται για τον εργοδηγό, τον υπεύθυνο μηχανικό και την επιβλέπουσα του έργου. Δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες αυτές προσαγωγές να μετατραπούν σε συλλήψεις. Μία από τις κατηγορίες που θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία αναμένεται να είναι και εκείνη της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Οι τρεις νεκροί (ένας 43χρονος, ένας 45χρονος και ένας 55χρονος) βρίσκονταν από το πρωί της Πέμπτης στο Γυμνό Αμαρύνθου, για να πραγματοποιήσουν εργασίες στα καλώδια της ΔΕΗ. Κατά τη διάρκεια εργασιών, οι τρεις εργάτες χτυπήθηκαν από το ρεύμα και σκοτώθηκαν ακαριαία. Εκτός από τους τρεις νεκρούς υπάρχει κι ένας ακόμη εργάτης ο οποίος είναι σοβαρά τραυματισμένος.

 

Σε κατάσταση σοκ οι κάτοικοι του χωριού
Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται οι κάτοικοι του χωριού Γυμνό στην Εύβοια καθώς μπροστά στα μάτια τους είδαν τρεις εργαζομένους να καίγονται ζωντανοί από 20.000 βολτ. Το συνεργείο ιδιώτη εργολάβου που συνεργάζεται με τον ΔΕΔΔΗΕ είχε πάει στο κέντρο του χωριού ώστε να επιδιορθώσει βλάβη.

«Ο ένας πάνω στη κολόνα, οι άλλοι δυο κάτω δίπλα στο φορτηγό. Κρέμασε το καλώδιο που πέρναγε ρεύμα. Σε μια στιγμή είχανε κάποια διακοπή ρεύματος και πέρναγε άλλη μια γραμμή που δεν είχε διακοπεί και ακούμπησε η μια γραμμή στην άλλη και τους χτύπησε ρεύμα. Οι δυο είναι Έλληνες και ο ένας είναι αλλοδαπός. Οι Έλληνες είναι περίπου 50 χρονών και ο αλλοδαπός είναι από ένα διπλανό χωριό. Δεν ήταν υπάλληλοι της ΔΕΗ. Ήταν του εργολάβου», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος κοινότητας Γυμνού, Γιώργος Καινας.