ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρεις νέοι σταθμοί μετρό ανοίγουν τη Δευτέρα

Επεκτείνεται ο συγκοινωνιακός χάρτης της Αττικής καθώς τα εγκαίνια των πρώτων τριών νέων σταθμών της επέκτασης της «γραμμής 3» του Μετρό προς Πειραιά προγραμματίστηκαν για τη Δευτέρα 6 Ιουλίου.

Ειδικότερα, πρόκειται για τους σταθμούς Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια, οι οποίοι αναμένεται να προσθέσουν περίπου 60.000 άτομα ημερησίως στην επιβατική κίνηση του μετρό, καθώς θα εξυπηρετούν τρεις πυκνοκατοικημένες περιοχές, οι οποίες σήμερα αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα κυκλοφορίας και έχουν χαμηλό επίπεδο εξυπηρέτησης από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους».

Το νέο τμήμα Αγία Μαρίνα-Νίκαια συνδέει τις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αγίας Βαρβάρας, του Κορυδαλού και της Νίκαιας με το δίκτυο του Αθηναϊκού Μετρό δίνοντας απευθείας πρόσβαση σε σημαντικού συγκοινωνιακούς κόμβους όπως το Σύνταγμα, η Ομόνοια, ο Κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός, η Δουκίσσης Πλακεντίας, το λιμάνι του Πειραιά και το Αεροδρόμιο της Αθήνας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στους 3 σταθμούς από την πρώτη μέρα θα λειτουργεί το σύστημα του «έξυπνου» ηλεκτρονικού εισιτηρίου και προσωρινά αντί για πύλες στις εισόδους θα υπάρχουν τα ακυρωτικά μηχανήματα που έχουν εγκατασταθεί στα λεωφορεία.

Τέλος, πληροφορίες του ypodomes.com αναφέρουν πως την επίσημη «κορδέλα» για την λειτουργία των νέων σταθμών θα κόψει τη Δευτέρα 6 Ιουλίου το απόγευμα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.