ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρεις σπείρες είχαν «ρημάξει» την Αιτωλοακαρνανία!

Τρεις σπείρες που «χτυπούσαν» διάφορες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου, συλλαμβάνοντας συνολικά επτά άτομα.

Η πρώτη σπείρα αποτελούνταν από πέντε άνδρες, εκ των οποίων έχουν συλληφθεί οι τέσσερις, ενώ αναζητείται ένας συνεργός τους.

Είχαν διαπράξει από τον Ιούλιο του 2020 έως και τα μέσα Μαρτίου σε περιοχές του Αγρινίου δύο ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, 12 κλοπές και τέσσερις απόπειρες κλοπών.

Οι δράστες προσέγγιζαν μονοκατοικίες, όπου διέμεναν ηλικιωμένα άτομα και αφού τους ασκούσαν σωματική βία, στην συνέχεια αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Σε ό,τι αφορά τις κλοπές και τις διαρρήξεις, τα μέλη τής σπείρας είχαν βάλει στο στόχαστρό τους καταστήματα, επιχειρήσεις, καθώς και αποθήκες σπιτιών και αγροκτημάτων.

Η δεύτερη σπείρα αποτελούνταν από τέσσερις άνδρες, οι οποίοι έχουν συλληφθεί, ενώ ένας από τους συλληφθέντες ήταν και μέλος της πρώτης σπείρας. Είχαν διαπράξει από τον περασμένο Δεκέμβριο έως και τις 15 Μαρτίου σε περιοχές του Αγρινίου, 10 κλοπές σε αντλιοστάσιο, επιχείρηση φωτοβολταϊκών, αγροτικό συνεταιρισμό, αγροκτήματα, αποθήκες και οχήματα, ενώ ενέχονται και σε υπόθεση ζωοκλοπής.

Τα μέλη τής σπείρας δρούσαν κυρίως πρωινές ώρες,  σε αγροτικές περιοχές και εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ιδιοκτητών, διέπρατταν διαρρήξεις αποθηκών ή άλλων οικημάτων, αφαιρώντας κυρίως γεωργικά εργαλεία, μπαταρίες, καλώδια, σωλήνες κ.α. Στη συνέχεια εκποιούσαν τα κλοπιμαία στον δράστη, ο οποίος είναι κοινό μέλος με την πρώτη σπείρα.

Η τρίτη σπείρα αποτελούνταν από πέντε μέλη, σε βάρος των οποίων έχει σχηματισθεί δικογραφία. Τα μέλη τής σπείρας είχαν διαπράξει από τα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου έως και τον Φεβρουάριο πέντε κλοπές και επτά απόπειρες κλοπών σε σπίτια, σε διάφορες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.

Όταν εντόπιζαν σπίτια από τα οποία απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες τους, έμπαιναν μέσα και αφαιρούσαν κυρίως χρηματικά ποσά. Όμως, στις περιπτώσεις όπου οι ένοικοι βρίσκονταν μέσα στο σπίτι, τότε οι δράστες προσποιούνταν τους μικροπωλητές και με την μέθοδο της απασχόλησης αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και αντικείμενα.