ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρέμει η γη στη Λευκάδα! Νέος σφοδρός σεισμός «χτύπησε» το νησί

Ένας νέος σφοδρός σεισμός 5,8 συγκλόνισε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι τη Λευκάδα και προστέθηκε σε μια σειρά ισχυρών μετασεισμών. Στη Λευκάδα θα βρίσκεται σε λίγη ώρα και ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας που μεταβαίνει με ελικόπτερο, ενώ καθοδόν είναι και ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος.

 

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που πάρθηκαν στη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε στην αντιπεριφέρεια, η πρώτη μέριμνα είναι να ανοίξει το οδικό δίκτυο στο Αθάνι, τα Πευκούλια και το Καλαμίτσι.

 

Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Ιονίων Νήσων Ευάγγελος Ανδρεάτος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η Περιφέρεια βρίσκεται σε ετοιμότητα και εκτός από σκηνές που στέλνονται εάν χρειαστεί θα φτάσει και καράβι για τυχόν σεισμόπληκτους παρότι, τέτοιο ενδεχόμενο προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει.

«Πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία» τόνισε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θόδωρος Γαλιατσάτος.

Με ψυχραιμία τα παιδιά στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Λευκάδας, αντιμετώπισαν τον σεισμό, όταν αμέριμνα κατά τη διάρκεια της σχολικής εορτής άρχισαν να «κούνιουνται». Οι δασκάλες πολύ ψύχραιμες, εμψύχωσαν τα παιδιά και αυτά έπεσαν κάτω καλύπτοντας το κεφάλι. Μια άσκηση σεισμού σε πραγματικές συνθήκες…