ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τριήμερη «δράση» για… τριμελή σπείρα! «Χτύπαγε» στο Μεσολόγγι

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε μία σπείρα τριών Ελλήνων, η οποία, επί τρεις μέρες «χτυπούσε» και άδειαζε αποθήκες και αγροκτήματα στο Ευηνοχώρι Μεσολογγίου.

Οι δράστες άρπαξαν ένα ηλεκτρικό μοτέρ 25 ίππων αξίας 3.000 ευρώ, μια μπαταρία από μηχανοκίνητη υδραντλία, ένα ηλεκτρολογικό μοτέρ με αντλία νερού υψηλής πίεσης, γεωργικά εργαλεία, μια μηχανή άντλησης νερού και ηλεκτρολογικά καλώδια. Στη συνέχεια, τα μετέφεραν σε μια επιχείρηση ανακύκλωσης μετάλλων σε άλλη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και τα πούλησαν στον υπεύθυνο.
Οι κλοπές εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας οι οποίοι ταυτοποίησαν και τους τρεις Έλληνες δράστες και εντόπισαν έναν από αυτούς, το απόγευμα της Τρίτης. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατά συναυτουργία και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ κατασχέθηκε το Ι.Χ. φορτηγό του που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των κλοπιμαίων.

Στην δικογραφία περιλαμβάνεται και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ανακύκλωσης, που κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.