ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τριπλή επιτυχία του «Μασκ»

Ο λόγος για τον σκύλο της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, ο οποίος ξετρύπωσε μεγάλες ποσότητες καπνού για… ναργιλέ συνολικού βάρους 28 κιλών, τόσο στο πλοίο της γραμμής, όσο και στο κατάστημα και το σπίτι του παραλήπτη όπου ανακάλυψε και ναρκωτικά!
Το λαγωνικό εντόπισε αρχικά ένα ασυνόδευτο δέμα που ξεφορτώθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου, μέσα στο οποίο υπήρχαν οκτώ συσκευασίες λαθραίου καπνού για ναργιλέ βάρους ενός κιλού η καθεμία. Οι άνδρες του Λιμενικού περίμεναν να δουν ποιος θα παραλάμβανε το δέμα και συνέλαβαν έναν 36χρονο Έλληνα, στο κατάστημα ιδιοκτησίας του οποίου ο «Μασκ» βρήκε άλλες 59 συσκευασίες με συνολικά οκτώ κιλά και 943 γραμμάρια καπνού ναργιλέ, καθώς και εννέα συσκευασίες αρωματικής γλυκερίνης.
Έπειτα, ο σκύλος ανιχνευτής ερεύνησε το σπίτι του 36χρονου, όπου ξετρύπωσε άλλες 74 συσκευασίες με συνολικά δέκα κιλά και 951 γραμμάρια καπνού για ναργιλέ, αλλά και ένα ξύλινο δοχείο και μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 188,1 γραμμαρίων και δύο θρυμματιστές κάνναβης.