ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρόμος στην ΕΛ.ΑΣ μετά τις αποκαλύψεις για το «α λα Αλ Κάιντα» χτύπημα στον Κορυδαλλό των «Πυρήνων»

Πρόκειται για το σχέδιο ανατίναξης των φυλακών Κορυδαλλού με κατευθυνόμενη «βόμβα-πύραυλο», το οποίο «αναχαιτίστηκε» λόγω της σύλληψης του Χριστόδουλου Ξηρού από την ΕΛ.ΑΣ. στην Ανάβυσσο στις αρχές Ιανουαρίου.

Παράλλήλα ερωτήματα διατυπώνονται και από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για τις αφοριστικές και υβριστικές αναφορές των «Πυρήνων» προς τον Χρ. Ξηρό. Και αυτό διότι στο κείμενο, όπως λένε, «δεν προσδιορίζεται η βασική αιτία της ρήξης τους.

Επιπλέον ενώ οι "Πυρήνες" κάνουν λόγο ότι είχε υπάρξει κάποια στιγμή "εκδίωξη του Ξηρού από τους κύκλους μας", δεν διευκρινίζεται γιατί ο τελευταίος συνέχιζε μέχρι και την τελευταία στιγμή να οργανώνει το σχέδιο επίθεσης στον Κορυδαλλό για την απελευθέρωσή τους, μαζί μάλιστα και με τον σύνδεσμο των "Πυρήνων", την Αγγελική Σπ.

Εντύπωση μας προκαλεί ότι οι "Πυρήνες" χαρακτηρίζουν "παντοτινό ρουφιάνο" τον Χρ. Ξηρό, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζουν τι ήταν αυτό που το πρώην μέλος της 17Ν απεκάλυψε στις διωκτικές αρχές ή τι "πρόδωσε" τις τελευταίες εβδομάδες.

Επιπλέον βρίζουν τον Χρ. Ξηρό για το αρχικό διάγγελμά του ως μετεμψύχωση Καραϊσκάκη, αποκρύπτοντας ότι οι ίδιοι τον υπέθαλψαν σε εκείνο το "μανιφέστο" και του διαμόρφωσαν το σκηνικό με τις φωτογραφίες του συγκεκριμένου οπλαρχηγού του '21 και του Άρη Βελουχιώτη.

Με βάση αυτά τα δεδομένα η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει την αναζήτηση του πρώτου συστήματος υπόθαλψης του Χρ. Ξηρού από αντιεξουσιαστές αλλά και ποινικούς, οι οποίοι φαίνεται να συμμετείχαν και στις «δοκιμές» επιθέσεων στον Κορυδαλλό.

Υπενθύμιζαν ότι πέρα από το σχέδιο επίθεσης που περιγράφουν οι «Πυρήνες» θα χρησιμοποιούνταν ρουκετοβόλα και καλάσνικοφ με στόχο τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Όπως σημειώνουν, «δεν λένε οτιδήποτε για τα δεκάδες τάπερ-βόμβες που θα χρησιμοποιούσαν. Μας κάνει όμως εντύπωση ότι τα μέλη των "Πυρήνων" επιμένουν πως δεν θα μπορέσουμε να αποκρυπτογραφήσουμε τα δεκάδες μηνύματα που αντήλλασσαν με την 22χρονη Αγγελική Σ.».

Επίθεση στον Κορυφαλλό με άρωμα… Αλ Κάιντα

Για την οργάνωση της «α λα Αλ Κάιντα» επίθεσης στον Κορυδαλλό οι «Πυρήνες» αναφέρουν στην προκήρυξή τους:

 «Οργανώσαμε ένα σχέδιο (μακριά απ' τα αισχρά ψέματα ότι δήθεν αδιαφορούσαμε για τις ζωές άσχετων πολιτών) που θα εξευτέλιζε την καρδιά του σωφρονιστικού συστήματος. Με βόμβα 150 κιλών, τοποθετημένη σε βαρέλι με κωνική κεφαλή, ακολουθώντας την πατέντα του EFP (μεθοδολογία που εφαρμόζουν Ιρακινοί αντάρτες εναντίον αμερικάνικων οχυρών για την κατεύθυνση του ωστικού κύματος με διατρητική ισχύ), θα γκρεμίζαμε τον τοίχο της φυλακής εκμηδενίζοντας τις πιθανότητες για τραυματισμούς άσχετων ανθρώπων.

Ένα σχέδιο για το οποίο χρειάστηκαν χιλιάδες ώρες προετοιμασίας απ' τους συντρόφους μας εκτός των τειχών. Με αφορμή, λοιπόν, όλα τα ψέματα των μπάτσων και σε αυτόν τον τομέα, θα πούμε κάποιες λεπτομέρειες του σχεδίου που επιμελώς αποκρύφτηκαν.

Η επιχείρηση της απόδρασής μας θα γινόταν με την τοποθέτηση ενός παγιδευμένου οχήματος στο μαντρότοιχο της φυλακής, με σκοπό την κατάρρευση μέρους αυτού και την εύκολη έξοδό μας από την τρύπα που θα άνοιγε.

Βέβαια, όχι τα 150kg που θα μπαίνανε, αλλά και 300kg να τοποθετούνταν απλά μέσα σε ένα όχημα, το ωστικό κύμα θα χτύπαγε λιγότερο τον πέτρινο τοίχο της φυλακής, χωρίς να πετύχει την απαραίτητη ζημιά και περισσότερο θα εκτονωνόταν σε πιο αδύναμα σημεία, όπως τα στενά της περιοχής, προξενώντας τεράστιες ζημιές.

Αυτό εξάλλου είχε δείξει η εμπειρία μας από το χτύπημα με ωρολογιακό μηχανισμό, που είχε πραγματοποιήσει η οργάνωση μας, σε κομμάτι του τοίχου των φυλακών Κορυδαλλού το 2010. Τώρα, που προφανώς δε γινόταν κιόλας να υπάρξει προειδοποιητικό τηλεφώνημα εκκένωσης κτιρίων, έπρεπε να βρούμε μια λύση.

Μετά από αναζήτηση μηνών, καταλήξαμε στο να χρησιμοποιήσουμε την τεχνική Explosive Formed Penetration (EFP). Συνοπτικά να πούμε ότι με αυτή τη μέθοδο χρησιμοποιείς ένα τσιμεντένιο δοχείο που, από τη μπροστά πλευρά, τοποθετείς μια ατσαλένια κωνική κεφαλή, σε διαστάσεις συναρτώμενες από το δοχείο και το υλικό του στόχου.

Κατά την έκρηξη, το ωστικό κύμα κατευθύνεται μόνο προς την κατεύθυνση που στοχεύει και μετατρέπει την ατσαλένια κεφαλή σε βλήμα με τεράστια ταχύτητα, που προσκρούει ακριβώς στο στόχο. Το δοχείο και η κεφαλή που θα χρησιμοποιούσαμε για το συγκεκριμένο σχέδιο είναι το "βαρέλι με τα εκρηκτικά" που βρέθηκε στην Ανάβυσσο.

Προφανώς προηγήθηκαν δοκιμές μικρότερης κλίμακας, για να είμαστε σίγουροι για τα αποτελέσματα. Δοκιμές που χρειάστηκαν χρόνο και υπήρχε ρίσκο για τους συντρόφους μας έξω, αλλά έπρεπε να γίνουν. Όταν πραγματοποιήθηκαν σε απομακρυσμένες περιοχές και τελικά είδαμε ότι το ωστικό κύμα όντως εστιάζει εκεί που θέλουμε και ο περιβάλλων χώρος επηρεάζεται στο ελάχιστο, τότε το σχέδιο μπήκε μπροστά.

Σαν επιπλέον ασφάλεια και παρόλο που δεν ήταν απαραίτητο, λόγω αυτής της μεθόδου, θα τοποθετούνταν ως φράγμα σακιά άμμου περιμετρικά του βαρελιού, μέσα στο όχημα, έτσι ώστε να απορροφηθεί και το ελάχιστο ωστικό κύμα που θα πήγαινε σε άλλη κατεύθυνση. Το σχέδιο της απόδρασης, σε αυτόν τον τομέα αλλά και γενικότερα, ήταν φτιαγμένο ώστε να μην υπάρξει καμία μη προγραμματισμένη απώλεια ζωής ανθρώπου».

Όσον αφορά την έκβαση του εγχειρήματος τους σημείωναν ότι «τελικά τα χάσαμε όλα. Και το πιο σημαντικό, χάσαμε ανθρώπους. Άνθρωποι που δεν είχαν μελανά σημεία ενός ντροπιαστικού παρελθόντος, αλλά κρυστάλλινο παρόν και φλογισμένο μέλλον (σ.σ. προφανώς αναφέρονται στην 22χρονη Αγγελική Σ.) βγήκαν καταζητούμενοι και άνθρωποι που δεν είχαν ιδέα σε τι και ποιους βοηθούσαν ή, ακόμα, δεν είχαν την παραμικρή σχέση, μπήκαν φυλακή. Η ευθύνη βαραίνει κυρίως εμάς».