ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσάκισαν στο ξύλο 45χρονο στα Εξάρχεια – Γιατί φόραγε μπλούζα για την Μακεδονία! (βίντεο)

Εφιαλτική τροπή πήρε η ιδέα να πιει καφέ με τη σύζυγο και τον γιο του στην πλατεία Εξαρχείων για έναν 45χρονο. Ο οποίος δέχθηκε άγρια επίθεση από αγνώστους, γιατί φορούσε μπλούζα που είχε τυπωμένο πάνω της λογότυπο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Το θύμα είχε έρθει από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα μαζί με τη σύζυγό του για να περάσουν τις μέρες του Πάσχα με τον γιο τους, ο οποίος σπουδάζει εδώ.

Το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα οι τρεις τους αποφάσισαν να πάνε στην πλατεία Εξαρχείων για να πιούνε έναν καφέ. Όμως η μπλούζα που φορούσε έγινε κόκκινο πανί για μια ομάδα περίπου είκοσι ατόμων. Του επιτέθηκαν, τον χτύπησαν άσχημα, του έσκισαν την μπλούζα και του πήραν έναν χρυσό σταυρό.

Όπως καταγγέλλει στην τηλεόραση του Alpha, περπατούσε μαζί με το γιο και τη γυναίκα του στα Εξάρχεια. Όταν μια ομάδα νεαρών τον πλησίασε και άρχισαν να τον βρίζουν. Αρχικά για την μπλούζα που φορούσε με διακριτικά σήματα της Μακεδονίας.

Αμέσως μετά άρχισαν να τον τραβούν για να σκίσουν την μπλούζα του. Και συνέχισαν να τον ξυλοκοπούν με κλωτσιές και σιδηρολοστούς, καθώς αντέδρασε στην επίθεση.

Αποτέλεσμα, να υποστεί κατάγματα σε διάφορα σημεία του σώματός του. Αλλά και να χάσει ένα κομμάτι από το αυτί του!

Η σύζυγός του και ο φοιτητής γιος του, άρχισαν να φωνάζουν και να καλούν σε βοήθεια. Χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. Αφού η ομάδα των νεαρών εξαφανίστηκε μόνο όταν άφησε στο δρόμο ξυλοκοπημένο τον άνδρα.

Ο 45χρονος δηλώνει αποφασισμένος να υποβάλει μηνύσεις κατά αγνώστων αλλά και κατά παντός υπευθύνου επειδή – όπως υποστηρίζει – η Πολιτεία τον άφησε αβοήθητο στο κέντρο της Αθήνας.