ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσαντάκηδες επιτέθηκαν σε μάνα και κόρη!

Μάνα και κόρη έβαλαν στο στόχαστρό τους δύο άντρες, 38 και 40 ετών, οι οποίοι τους άρπαξαν τις τσάντες, όμως, η κινητοποίηση περιοίκων και αστυνομίας είχε σαν αποτέλεσμα λίγο αργότερα να καταλήξουν με χειροπέδες.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στην ΕΡΤ αστυνομικές πηγές, το περιστατικό συνέβη στην οδό Θερίσου, έναν από τους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου. Οι δύο γυναίκες, ηλικίας 78 και 55 ετών, κινούνταν με τα πόδια όταν οι δύο δράστες, πεζοί, επίσης, τις πλησίασαν και τους άρπαξαν τις τσάντες που κρατούσαν, ρίχνοντας, μάλιστα, τις ίδιες στο έδαφος.

Οι δράστες άρχισαν να τρέχουν και, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτόπτες μάρτυρες τους κυνήγησαν, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε η Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίο εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο άνδρες λίγο πιο πέρα, στο πάρκο που υπάρχει στη συμβολή των οδών Θερίσου και Μίνωος.

Οι συλληφθέντες υπέδειξαν το σημείο στο οποίο είχαν κρύψει την μία τσάντα, από την οποία είχαν προηγουμένως αφαιρέσει το πορτοφόλι, το οποίο περιείχε 60 ευρώ και μία τραπεζική κάρτα ανάληψης. Την άλλη τσάντα οι δύο δράστες την είχαν προηγουμένως πετάξει στο δρόμο, καθώς διαπίστωσαν ότι δεν περιείχε αντικείμενα αξίας.

Τα κλοπιμαία επιστράφηκαν στις ιδιοκτήτριές τους, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ηρακλείου.