ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Τσίμπησαν» διαρρήκτη με… πλούσια δράση

Πάνω από 25.000 ευρώ ήταν η λεία ενός έλληνα διαρρήκτη, ο οποίος συνελήφθη, αφού είχε «χτυπήσει» 12 μονοκατοικίες, σε ενάμισι χρόνο, στην Κατερίνη.

Ο δράστης που κινείτο με το ποδήλατό του στην πόλη, εντόπιζε μονοκατοικίες οι ένοικοι των οποίων απουσίαζαν και, αφού παραβίαζε τις πόρτες ή τα παράθυρα, άρπαζε χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα.

Από την πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας διαπιστώθηκε ότι, από τον Οκτώβριο του 2022 ως φέτος τον Ιανουάριο, ο «ποντικός» είχε διαρρήξει 12 μονοκατοικίες και είχε αρπάξει μετρητά συνολικού ύψους 6.550 ευρώ, καθώς και κοσμήματα, ρολόγια, αρώματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 19.000 ευρώ.

Στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν κοσμήματα, ρολόγια, αρώματα, εργαλεία και άλλα αντικείμενα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει και κατασχέθηκαν. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν είχε διαρρήξει και άλλα σπίτια και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.