ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Τσίμπησαν» κύκλωμα που «μοίραζε» ναρκωτικά στη Μαγνησία (ΦΩΤΟ)

Εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ.

Συνολικά συνελήφθησαν 5 άτομα, μεταξύ των οποίων και οι φερόμενοι ως αρχηγικά μέλη, ενώ αναζητείται ένα ακόμη βασικό μέλος της οργάνωσης. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κοκαΐνη, κάνναβη, ζυγαριές και μεγάλο χρηματικό ποσό.

Η επιχείρηση της αστυνομίας, που είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη της “ραχοκοκαλιάς” της οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο. Από τους 5 άνδρες, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που συνελήφθησαν 4 είναι ημεδαποί και 1 αλλοδαπός. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Επιπλέον, συνελήφθησαν, στα χρονικά όρια του αυτόφωρου και 2 ακόμη αλλοδαποί άνδρες για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Οι εμπλεκόμενοι φαίνεται πως είχαν διακριτούς ρόλους. Σύμφωνα με την αστυνομία, μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται ο ημεδαπός που είχε συγκροτήσει, διηύθυνε και κατηύθυνε την οργάνωση, ο υπαρχηγός της, ένα βασικό μέλος και δύο περιφερειακά, ενώ αναζητείται ένα ακόμη βασικό μέλος της οργάνωσης.

Όσον αφορά το παράνομο περιουσιακό όφελος που φέρεται να αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση, ο χρόνος δράσης της οποίας δεν έχει προσδιοριστεί επακριβώς, αυτό υπολογίζεται στο χρηματικό ποσό των 65.000 ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, διενεργήθηκαν συνολικά 6 νομότυπες κατ’ οίκον έρευνες, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά ποσότητα κοκαΐνης βάρους 424, 84 γραμμαρίων, ποσότητα κάνναβης βάρους 1.453, 20 γραμμαρίων, 8 κινητά τηλέφωνα,
5 ζυγαριές, το χρηματικό ποσό των 25.260 ευρώ και 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Βόλος: Εξαρθρώθηκε σπείρα διακινητών ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν κοκαΐνη και κάνναβη

Βόλος: Εξαρθρώθηκε σπείρα διακινητών ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν κοκαΐνη και κάνναβη