ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Τσίμπησαν» σπείρα που εξαπάτησε 46 επιχειρηματίες! Πώς «τσέπωσαν» 136.000 ευρώ!

Στα χέρια της Ασφάλειας Λάρισας βρίσκεται ο ένας από τους δυο «εγκεφάλους» σπείρας που εξαπατούσε συστηματικά επιχειρηματίες σε διάφορες περιοχές της χώρας, με τη μέθοδο του υποτιθέμενου λάθους στην κατάθεση χρημάτων για την αγορά προϊόντων.

Τα μέλη της σπείρας επικοινωνούσαν με τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων τηλεφωνικά, μέσω email ή άλλων δικτυακών εφαρμογών και συστήνονταν ως γιατροί, φαρμακοποιοί, ακόμη και ως μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αφού συμφωνούσαν να καταβάλλουν προκαταβολές για τις αγορές, έπειτα τους έστελναν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πλαστά εμβάσματα στα οποία φαινόταν ότι είχαν καταθέσει στους λογαριασμούς των επιχειρήσεων ποσά μεγαλύτερα από αυτά της συμφωνίας και ζητούσαν να τους επιστραφεί η υποτιθέμενη διαφορά σε τραπεζικούς λογαριασμούς των συνεργών τους.

Από τα τέλη Οκτωβρίου του 2019 ως τα τέλη Απριλίου φέτος, είχαν διαπράξει 46 απάτες και είχαν αποκομίσει συνολικά 136.653 ευρώ!

Από τους 46 επιχειρηματίες που έβαλαν στο στόχαστρό τους οι απατεώνες, οι 30 «τσίμπησαν» το δόλωμα και κατέθεσαν τα ποσά της υποτιθέμενης διαφοράς, ενώ οι υπόλοιποι 16 προνόησαν να ελέγξουν πρώτα αν είχαν κατατεθεί οι προκαταβολές στον λογαριασμό τους κι έτσι αντιλήφθηκαν την κομπίνα.