ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Τσίμπησαν» τον «εισπράκτορα» σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Χειροπέδες σε έναν αλλοδαπό που έκανε τις «εισπράξεις» για λογαριασμό σπείρας η οποία είχε εξαπατήσει δυο ηλικιωμένους στην Πιερία και την Κοζάνη και είχε παραλάβει μετρητά και τιμαλφή αξίας 90.000 ευρώ, έπεσε στα χέρια των αστυνομικών της Ασφαλείας Κατερίνης.

Ως τώρα, εξιχνιάστηκαν δυο απάτες και πέντε απόπειρες που έγιναν το τελευταίο διάστημα στις δυο πόλεις, αλλά στην κατοχή του αλλοδαπού που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για εγκληματική οργάνωση και απάτη βρέθηκαν μόνο 175 ευρώ και ένα δολάριο. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το κινητό του τηλέφωνο και ελπίζουν να αποκαλύψει την ταυτότητα των συνεργών του.

Οι δράστες τηλεφωνούσαν στα υποψήφια θύματα τους, ισχυρίζονταν ότι το παιδί τους έχει τραυματιστεί και ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά δήθεν για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση. Μάλιστα, ένας από αυτούς προσποιείτο το παιδί τους και τους ζητούσε να δώσουν τα χρήματα. Με αυτό τον τρόπο, κατάφεραν να εξαπατήσουν την περασμένη Δευτέρα μια ηλικιωμένη στην Κατερίνη και την έπεισαν να αφήσει σε σημείο που της υπέδειξαν 8.100 δολάρια, 25 χρυσές λίρες αξίας 12.000 ευρώ, καθώς και κοσμήματα και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 18.000 ευρώ, τα οποία παρέλαβε ο «εισπράκτορας».

Τον περασμένο Νοέμβριο, η σπείρα είχε εξαπατήσει έναν ηλικιωμένο στην Κοζάνη, τον οποίο έπεισαν να πετάξει από το μπαλκόνι του μια σακούλα με 50.000 ευρώ, την οποία παρέλαβε ο αλλοδαπός. Στο διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ των δυο περιστατικών, οι δράστες έκαναν σίγουρα και άλλες απάτες, αφού μόνο μέσα σε λίγες ώρες την περασμένη Παρασκευή προσπάθησαν να εξαπατήσουν ακόμη πέντε κατοίκους της Κατερίνης, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τους αποσπάσουν χρήματα και τιμαλφή.