ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Τσίμπησαν» τους απατεώνες που ξεγελούσαν αγρότες με πλαστές επιταγές

Όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Πύργου, οι πέντε δράστες προσέγγιζαν, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, τα υποψήφια θύματά τους, προσποιούμενοι τους αγοραστές ελαιολάδου ή άλλων προϊόντων.

Στη συνέχεια παράγγελλαν ελαιόλαδο και άλλα προϊόντα, καταρτίζοντας πλαστές τραπεζικές επιταγές και αποδεικτικά κατάθεσης χρηματικών ποσών σε τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων τους, προκειμένου να τα πείσουν για την συναλλαγή. Μάλιστα, επέλεγαν ως ημέρες κατάρτισης των πλαστών επιταγών την Παρασκευή ή το Σάββατο, ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου από τα θύματά τους της γνησιότητας των επιταγών ή των αποδεικτικών μεταφοράς χρημάτων και πάντα ισχυρίζονταν ότι είχαν λογαριασμό σε διαφορετική τράπεζα από αυτή του κάθε παθόντα.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, εξιχνιάσθηκαν συνολικά 16 απάτες, απόπειρες απάτης και πλαστογραφίες που διαπράχθηκαν στην Ηλεία, από τον Οκτώβριο του 2018 μέχρι και το Νοέμβριο του 2019. Επίσης, το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες φτάνει τα 47.541 ευρώ, ενώ είχαν αποπειραθεί να αφαιρέσουν ακόμη 81.000 ευρώ.