ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Τσιόδρας για Αχαΐα: Αυξήστε τα ποσοστά του εμβολιασμού

Την ανάγκη να αυξηθούν τα ποσοστά των εμβολιασμένων στην Αχαΐα επεσήμανε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Ο νομός καταγράφει ποσοστά εμβολιασμού κάτω του 50%, όπως είπε. Και τόνισε ότι επιβάλλεται να τα αυξήσει ώστε να ενισχυθεί το τείχος προστασίας. Ο Καθηγητής χαρακτήρισε το εμβόλιο ισχυρό όπλο κατά του ιού και πως στο μέλλον θα είναι εμβόλιο ρουτίνας.

Ο κ. Τσιόδρας ήταν ομιλητής στο συνέδριο που διοργάνωσε η Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Συγκεκριμένα, μίλησε στην εναρκτήρια τελετή του 1ου συνεδρίου της Παθολογικής με θέμα τις «Νεότερες εξελίξεις στην Εσωτερική Παθολογία» .

Παρουσιάζοντας πορεία της νόσου στην περιοχή, επεσήμανε πως η Δυτική Ελλάδα, όπως και τα Ιόνια νησιά, έχουν μία σταδιακή μείωση της νόσησης ενώ για την αποτελεσματικότητα των μέτρων, όπως η χρήσα μάσκας, τήρηση απιοστάσεων κλπ, τόνισε ότι «οι καμπύλες δείχνουν ότι αποδίδουν σε μέγιστο βαθμό. Οταν όμως η κοινωνική κόπωση μας οδηγούσε στη χαλαρότητα της εφαρμογής τους αμέσως υπήρχε ανοδική τάση και οι διαφορές ήταν δραματικές».