ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσουχτερά πρόστιμα για παρεμπόριο σε πανηγύρια

Πρόστιμα 13.500 ευρώ επιβλήθηκαν μετά από ελέγχους για την πάταξη του παρεμπορίου, σε πανηγύρια, σε Θεσπρωτία και Γρεβενά.

Πιο συγκεκριμένα, στην  Παραμυθιάς Θεσπρωτίας, πραγματοποιήθηκαν 40 έλεγχοι στον χώρο της τοπικής εμποροπανήγυρης. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 4.077 τεμάχια που αφορούσαν σε απομιμητικά είδη, 2 πρέσες για στάμπες εμπορικών σημάτων για τη δημιουργία απομιμητικών ειδών ένδυσης και 550 στάμπες εμπορικών σημάτων, επίσης απομιμητικές. Επιπλέον, επεβλήθησαν πρόστιμα για έλλειψη παραστατικών και παράνομης διακίνησης, συνολικού ύψους 7.500 ευρώ.

Στα Γρεβενά, ελέγχθηκαν πάγκοι πώλησης ενδυμάτων και υποδημάτων, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν δεκάδες απομιμητικά είδη υπόδησης και επεβλήθησαν πρόστιμα για έλλειψη παραστατικών και παράνομης διακίνησης, συνολικού ύψους 6.000 ευρώ.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, υπό τον συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ) της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.