ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Τζανάκης: Πολλοί δεν εμβολιάζονται για θρησκευτικούς λόγους! Μεγάλο πρόβλημα τα μοναστήρια

Στο καθοριστικό ρόλο που μπορεί να «»παίξει» η εκκλησία στην πορεία των εμβολιαστών, αλλά και στην κατάσταση σε πολλά μοναστήρια της χώρας, αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, χαρακτηρίζοντας «απόλυτο παράδειγμα» το βίντεο με τον εμβολιασμό τρίτης δόσης του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, επεσήμανε πως το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στα περίπου χίλια μοναστήρια της Ελλάδας που αποτελούν φορείς αντιεμβολιασμού, με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις όπως τις εμβολιασμένες μοναχές του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ορμύλια Χαλκιδικής και της Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στη Σουρωτή.

Ο καθηγητής τόνισε τα όργανα της πολιτείας και ο ΕΟΔΥ πρέπει να εργαστούν με τους Μητροπολίτες καθώς η Εκκλησία έχει και το κύρος και το λειτουργικό βραχίονα μέσω των ενοριών, των εκκλησιαστικών συμβουλίων και των παπάδων, να κάνει τη διαφορά στους ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Τζανάκης ποσοστό της τάξεως του 11% των ανεμβολίαστων προβάλει θρησκευτικούς λόγους για την απόφασή του. «Αν βάλουμε 4 εκατ. ανεμβολίαστους, μισό εκατομμύριο αυτών των ανθρώπων ευθέως συνδέουν τη στάση τους με θρησκευτικούς λόγους».