ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Ήταν όλοι εκεί για να τιμήσουν τη μνήμη του αδικοχαμένου φοιτητή

Οι γονείς, τα αδέλφια, οι στενοί συγγενείς και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία που έφτιαξε η οικογένεια του, «το σπίτι του Βαγγέλη» όπως το αποκαλούν για να ανάψουν ένα κερί στην μνήμη του.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος ο οποίος μίλησε συγκινημένος για τον φοιτητή από το Ρέθυμνο που τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή.

Αμίλητοι και κρατώντας σφιχτά ο ένας το χέρι του άλλου οι γονείς και τα αδέλφια του παρακολούθησαν συγκινημένοι την τελετή, σκουπίζοντας διακριτικά τα δάκρυα τους.

Η μέρα που επέλεξαν να τιμήσουν την μνήμη του Βαγγέλη δεν είναι τυχαία.

Στις 7 Ιουλίου του 2000, ακριβώς πριν 20 χρόνια ο Ανδρέας και η Μαρία Γιακουμάκη επέλεξαν να βαφτίσουν ταυτόχρονα και τα 3 παιδιά τους. Την Ελένη, τον Πέτρο και τον Βαγγέλη που ήταν τότε 6 ετών. Και σαν από σύμπτωση η 7η Ιουλίου είναι η μέρα που γιορτάζει ο Άγιος Ευάγγελος.

Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν πεντέμιση χρόνια από την ημέρα που ο νεαρός σπουδαστής που φοιτούσε στην γαλακτοκομική σχολή Ιωαννίνων εξαφανίστηκε στα Γιάννενα, για να βρεθεί 40 μέρες αργότερα νεκρός, χθες όμως στο Σέλι Ρεθύμνου ο Βαγγέλης ήταν παντού.

Πηγή: gavdos888.gr