ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Βαριά καμπάνα σε Ρομά που επιτέθηκαν το Πάσχα σε αστυνομικούς

Καταπέλτης ήταν η ετυμηγορία του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Τρικάλων για τους τρεις Ρομά που επιτέθηκαν σε αστυνομικούς οι οποίοι τους έκαναν συστάσεις να διαλύσουν… το γλέντι που είχαν στήσει στον οικισμό του Κηπακίου το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, επειδή παραβίαζαν την απαγόρευση για τις συναθροίσεις.

Τόσο ο άνδρας που κινήθηκε εναντίον των αστυνομικών και άρχισε να χτυπά με τα χέρια του το περιπολικό, όσο και οι δύο γυναίκες που τους επιτέθηκαν προσπαθώντας να τον αποσπάσουν από τα χέρια τους, δεν εμφανίστηκαν στο Δικαστήριο και εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο τους ο οποίος ζήτησε αναβολή, αλλά το αίτημα του δεν έγινε δεκτό. Η ακροαματική διαδικασία διεξήχθη κανονικά, με έντονη αστυνομική παρουσία γύρω από το δικαστικό μέγαρο, καθώς υπήρχε φόβος επεισοδίων.

Το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους για πρόκληση σωματικών βλαβών, απειλή και εξύβριση κατά της αρχής, στάση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας και επέβαλλε στον άνδρα ποινή φυλάκισης τριών ετών και έξι μηνών και στις γυναίκες φυλάκιση τεσσάρων ετών και έξι μηνών! Οι ποινές είναι εφέσιμες, ενώ θα πρέπει να καταβάλλουν 1.500 ευρώ έκαστος συν τα δικαστικά έξοδα ώσπου να τελεσιδικήσει η απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί είχαν δεχθεί «βροχή» από πέτρες που εκτόξευσαν εναντίον τους και άλλοι κάτοικοι του καταυλισμού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις από αυτούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες!