ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαρκάδα τρόμου για τουρίστες στην Κίμωλο! Τα ρεύματα τους έστειλαν στη… Μήλο!

Περιπέτεια για δύο τουρίστες που βγήκαν βόλτα με βάρκα σε θαλάσσια περιοχή της Κιμώλου, αλλά η μηχανή του μικρού σκάφους τους χάλασε και έτσι χάθηκαν, παρασύρθηκαν από τα ρεύματα και τελικά βγήκαν στη Μήλο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κυβερνήτης ενοικιαζόμενου σκάφους με σημαία Γαλλίας ενημέρωσε την Λιμενική Αρχή Μήλου ότι δυο από τους επιβάτες είχαν βγει βόλτα με λέμβο στη θαλάσσια περιοχή «Μπονάτσα», νότια της Κιμώλου, αλλά από τότε δεν έδωσαν σημεία ζωής.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και τρία σκάφη του Λιμενικού, και άλλα τρία ιδιωτικά σκάφη ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Οι δυο αγνοούμενοι εμφανίστηκαν μόνοι τους στο Λιμεναρχείο Μήλου. Εκεί είπαν ότι είχαν βγει για βαρκάδα σε θαλάσσια περιοχή νότια της Κιμώλου, αλλά η μηχανή της λέμβου τους χάλασε και έμειναν ακυβέρνητοι δίχως δυνατότητα επικοινωνίας.

Το σκάφος παρασύρθηκε από τα ρεύματα και τον καιρό. Τελικά όμως, κατόρθωσαν να προσεγγίσουν την παραλία Βούδια της Μήλου, βγήκαν στην ακτή και αμέσως μετά πήγαν στην Λιμενική Αρχή Μήλου και ενημέρωσαν για την περιπέτειά τους.

Οι δυο τουρίστες ήταν καλά στην υγεία τους, αλλά μεταφέρθηκαν προληπτικά με περιπολικό όχημα Λιμενικού στο Κέντρο Υγείας Μήλου, όπου τους έγιναν κάποιες εξετάσεις και έφυγαν.