ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Βασιλακόπουλος: Έχουμε 115 νεκρούς από 18 -35 και 3 παιδιά που πέθαναν! Κάτι πρέπει να κάνουμε για να αυξηθούν τα εμβόλια

Στο θέμα του εμβολιασμού, σε συνδυασμό με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, αναφέρθηκε ο πνευμονολόγος, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, επεσήμανε πως «ο εμβολιασμός αυξάνεται με την πειθώ, με την υποχρεωτικότητα και με μεγάλους περιορισμούς στους μη εμβολιασμένους έτσι ώστε να μην μπορεί ο άλλος να παραμένει εύκολα ανεμβολίαστος και να πάει να εμβολιαστεί. Δεν υπάρχει άλλη λύση».

Ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με αφορμή τους θανάτους τριών νέων ανθρώπων το τελευταίο 24ωρο, τόνισε ότι «το να αφήνουμε την ατομική ελευθερία στον καθένα έχει και ένα όριο. Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα έχουμε 115 νεκρούς από 18 -35 και 3 παιδιά που πέθαναν. Κάτι πρέπει να κάνουμε για να αυξηθούν τα εμβόλια».

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, μεγαλύτερη προσοχή στα μέτρα προστασίας πρέπει να επιδείξουν οι ήδη εμβολιασμένοι μεγαλύτερης ηλικίας σε σχέση με τους νέους.

«Έχουν περάσει τουλάχιστον έξι μήνες και έχει φανεί ότι τα εμβόλια χάνουν την αποτελεσματικότητά τους, κυρίως για την ήπια νόσο, και για την πιθανότητα να μεταδώσεις τη νόσο στο εξάμηνο ή το οκτάμηνο. Εκεί χρειάζεται να κάνεις την τρίτη δόση».

Όπως επισήμανε «κανείς δεν θα πάθει τίποτε», ενώ πρόσθεσε ότι η εφαρμογή των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού απαιτεί αυστηρότερους ελεγκτικούς μηχανισμούς.