ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Βασιλακόπουλος: Στην Ελλάδα επιλέξαμε να φτάσουμε στην ανοσία με μεγάλο αριθμό θανάτων! Η κοινωνία θεωρεί ότι 40 νεκροί την ημέρα είναι οκ!

Την… έκπληξή του για το γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία φαίνεται να θεωρεί «λογικό» το να πεθαίνουν 30 -40 άνθρωποι την ημέρα από κορωνοϊό, εξέφρασε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σημειώνοντας πως «στην Ελλάδα επιλέξαμε να μην ακολουθήσουμε τα ευρήματα της επιστήμης και να ρισκάρουμε».

Ο κ. Βασιλακόπουλος χαρακτήρισε μύθευμα ότι ο αριθμός των πολιτών που έχουν νοσήσει -περί τις 600.000, μπορεί να προσμετρηθεί στον αριθμό των εμβολιασμένων πολιτών. Εξήγησε ότι εκείνος που νόσησε τον Μάιο ή τον Ιούνιο του 2020 έχει τώρα μια πολύ μικρή ανοσία, μια πολύ μικρή κάλυψη και πρέπει να εμβολιαστεί.

«Στην Ελλάδα επιλέξαμε να μην ακολουθήσουμε τα ευρήματα της επιστήμης και να ρισκάρουμε να φτάσουμε προς τα εκεί (το τείχος ανοσίας) με μεγάλο ποσοστό νόσησης και άρα μεγάλο αριθμό θανάτων», σημείωσε.

Ο κ. Βασιλακόπουλος πρόσθεσε επίσης ότι για κάποιο λόγο έχει γίνει αποδεκτό από την ελληνική κοινωνία ότι κατά μέσο όρο έχουμε 2.000 διαγνωσμένα νέα κρούσματα και 30 με 40 θανάτους την ημέρα. «Δηλαδή, θεωρούμε ότι 40 νεκροί είναι οκ», τόνισε ο καθηγητής.