ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Βασιλακόπουλος: Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το εμβόλιο μια φορά το χρόνο!

«Να βγάλουμε τον κορωνοϊό από τη ζωή μας είναι δύσκολο και σχεδόν αδύνατον, το πιο πιθανό και καλό σενάριο είναι να μάθουμε να ζούμε με αυτόν», επεσήμανε ο καθηγητής Πνευμολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σημειώνοντας παράλληλα πως ξεκίνησαν οι κλινικές δοκιμές για το επικαιροποιημένο εμβόλιο.

«Ο Φεβρουάριος θα είναι ένας καλύτερος μήνας. Η πανδημία έχει πάρει την «κατιούσα», έχουν μειωθεί τα κρούσματα, λόγω και του mini lockdown που κάναμε λόγω της των καιρικών συνθηκών αυτών των ημερών, τα πράγματα πήγαν ακόμα καλύτερα», ανέφερε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στο MEGA.

«Να βγάλουμε τον κορωνοϊό από τη ζωή μας είναι δύσκολο και σχεδόν αδύνατον, το πιο πιθανό και καλό σενάριο είναι να μάθουμε να ζούμε με αυτόν, με τέτοιο τρόπο που να μην έχουμε τόσους θανάτους, να μην κλεινόμαστε σαν κοινωνία κα να μην στερούμαστε από τις καθημερινές μας συνήθειες. Υπάρχει ωστόσο ελπίδα, για έναν συνδυασμό λόγων. Σε λίγους μήνες, θα έχουμε εμβόλια για όλους τους κατοίκους του πλανήτη, και πρέπει να οργανωθούν εμβολιαστικές αλυσίδες και, σαφώς, ο κόσμος να εμβολιαστεί. Αυτό θα μειώσει την δημιουργία νέων στελεχών», συμπλήρωσε.

«Την προηγούμενη βδομάδα, ξεκίνησαν οι κλινικές δοκιμές για το επικαιροποιημένο εμβόλιο της Pfizer. Το πιθανότερο θα είναι να το κάνουμε μία φορά τον χρόνο», αποκάλυψε ο κ. Βασιλακόπουλος.