ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Βατόπουλος: Απομακρυνόμαστε από τη συλλογική ανοσία! Τι είπε για την τρίτη δόση του εμβολίου

Ελπίζουμε να έχουμε λιγότερους θανάτους και διασωληνώσεις αλλά απομακρύνεται η έννοια της συλλογικής ανοσίας επεσήμανε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, τονίζοντας τη σημασία του εμβολιασμού που προστατεύει τους περισσότερους ανθρώπους από τη βαριά νόσηση και την ανάγκη για διασωλήνωση των περισσότερων περιστατικών.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων, σημειώνοντας πως «πρέπει να λειτουργήσουν», καθώς «είμαστε στον τρίτο χρόνο της πανδημίας και υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν δει καν τον χώρο του σχολείου. Με βάση αυτή την παράμετρο στήθηκε αυτή η στρατηγική και είναι ένα στοίχημα. Τα τρία όπλα είναι τα μέτρα ατομικής προστασίας, οι μάσκες και ο εμβολιασμός».

Αναφορικά με την τρίτη δόση του εμβολίου, ο καθηγητής σημείωσε ότι η ύπαρξη της «δε σημαίνει απαραίτητα εμβολιασμό κάθε χρόνο». «Σε πολλά εμβόλια έχει αποδειχθεί ότι χρειάζεται μια ενισχυτική δόση. Η κάθε επιστημονική ομάδα προσπαθεί να ξεκαθαρίσει τα γεγονότα» ανέφερε σχολιάζοντας το γεγονός ότι στο Ισραήλ ετοιμάζονται για τέταρτη δόση.

«Στους Έλληνες μας αρέσει να κάνουμε εξετάσεις. Πολύς κόσμος ελέγχει τα αντισώματα, αλλά το ότι έχει καθένας ένα αυθαίρετο όριο που έχουν βάλει τα αντιδραστήρια, το 50, δεν σημαίνει κάτι. Δεν ξέρουμε τον ακριβή ρόλο των αντισωμάτων στην ανοσία ακόμη» σημείωσε.