ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Βατόπουλος: Να βγαίνει κάθε εβδομάδα μια επίσημη ανακοίνωση για τις παρενέργειες των εμβολίων – Ο καθένας βγαίνει και λέει ό,τι νομίζει

Να δοθούν επίσημα απαντήσεις για τις παρενέργειες των εμβολίων, ώστε να δοθούν και απαντήσεις σε όλα όσα διαβάζει καν στα social media, συνιστά ο καθηγητής Μικροβιολογίας του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, επισημαίνοντας πως «μια είναι η λύση και είναι η ανοσοποίηση του πληθυσμού, είτε με αρρώστια που είναι το κακό σενάριο, είτε με το εμβόλιο που το καλό σενάριο».

«Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό, ο κόσμος να εμβολιαστεί και να τελειώσει αυτή η ιστορία. Από εκεί και πέρα, όλα τα άλλα είναι προσωρινές λύσεις», προσέθεσε μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Η εκλαΐκευση της επιστημονικής γνώσης είναι δύσκολη, θέλει τέχνη. Και πολλές φορές προσπαθώντας να εκλαïκεύσουν κάτι, το λέμε λάθος. Οι παρενέργειες του εμβολίου είναι αυτές που ξέρουμε, σε επίπεδο αεροπορικού δυστυχήματος, όπως είπε ο κ. Κουρέτας. Από εκεί και πέρα γίνεται πολλή συζήτηση για διάφορα θέματα. Υπάρχουν κανάλια στο YouTube όπου διάφοροι βγαίνουν και λένε διάφορα».

«Το βασικό για εμένα, είναι να γίνουν δύο πράγματα που δεν γίνονται σωστά: Να βγαίνει, ας πούμε, κάθε εβδομάδα μια επίσημη ανακοίνωση με το πόσες παρενέργειες έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα, να ξέρουμε διότι βλέπω στα κοινωνικά δίκτυα το εξής: Αυτός έκανε το εμβόλιο και έπαθε αυτό, ο άλλος έκανε εμβόλιο και πέθανε. Αυτά πρέπει να απαντώνται. Επίσης, στα κοινωνικά δίκτυα υπάρχουν διάφορες θεωρίες που πρέπει να απαντώνται. Δεν έχουμε καταλάβει την ισχύ του Ίντερνετ, ο καθένας βγαίνει και λέει ό,τι νομίζει», συμπλήρωσε ο κ. Βατόπουλος.