ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Βατόπουλος: Ο κορωνοϊός βρίσκεται σε ύφεση αλλά υπάρχει κίνδυνος νέας έξαρσης

Για την πορεία του κοσρωνοϊού στη χώρας μίλησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, σημειώνοντας πως η πανδημία στην Ελλάδα βρίσκαται σε ύφεση, αλλά υα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος νέας έξαρσης.

Όπως εξήγησε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ, η ύφεση της πανδημίας του κορονοϊού οφείλεται στο γεγονός ότι πλέον μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, ενώ ο κόσμος συνεχίζει να προσέχει με μάσκες και τις απαραίτητες αποστάσεις.

Παράλληλα, σημείωσε πως η πανδημία πλέον εντοπίζεται σε μικρότερες ηλικίες «οπότε έχουμε και ελαφρύτερα περιστατικά». Ο ίδιος ανέφερε στη συνέχεια πως τα μέτρα που έχουμε λάβει αποσκοπούν στο να έχουμε λιγότερα κρούσματα και εξέφρασε την ελπίδα ότι στο τέλος θα υπάρξει επιτυχία.

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας τις επόμενες δύο εβδομάδες σημείωσε πως υπάρχει ο κίνδυνος νέας έξαρσης, ωστόσο με τα πολλά τεστ και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας οποιαδήποτε νέα έξαρση μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

Ο κ. Βατόπουλος έσπευσε να σημειώσει πως χρειάζεται να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί στην ανάλυση των δεδομένων και στην κατανόηση της πορείας της πανδημίας ώστε να μπορούμε έγκαιρα να προτείνουμε λύσεις και μέτρα και όπως είπε είναι θέμα έντασης προσοχής και όχι φόβου.

Σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών και τις επιφυλάξεις των γονιών, ο καθηγητής υπήρξε καθησυχαστικός καθώς, όπως είπε, εκατομμύρια παιδιά έχουν εμβολιστεί χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.