3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Βατόπουλος: Πιθανό να χρειαστούμε και τρίτη δόση του εμβολίου! Δεν αποκλείονται τα τοπικά lockdown

Για την πορεία της πανδημίας, αλλά και του εμβολιασμού στη χώρα μας μίλησε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών, τονίζοντας πως πλέον τα οριζόντια μέτρα έχουν κλείσει τον κύκλο τους και με τα αυξανόμενα μέτρα και τον εμβολιασμό μπαίνουμε σε μια καινούργια φάση.

Όπως είπε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αυτή τη στιγμή έχουμε δύο όπλα, τα εμβόλια και τα self test, ενώ σημείωσε πως είναι σημαντικό να αξιοποιηθούν το τελευταία και να δηλώνονται.

Όσον αφορά στα προνόμια των εμβολιασμένων, δήλωσε πως μόλις ανοίξει η πλατφόρμα για όλους ίσως μπορεί να υπάρξει συζήτηση για περισσότερες ελευθέριες για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί με δική τους απόφαση.

«Τουλάχιστον 15 ημέρες μετά την 2η δόση του εμβολίου μπορούμε να νιώθουμε ασφαλείς», επισήμανε μεταξύ άλλων ο καθηγητής, ενώ σημείωσε πως είναι πολύ πιθανό να χρειαστούμε και τρίτη δόση του εμβολίου. Για τα εμβόλια σε εφήβους είπε πως πρέπει να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια τους.

Ο κ. Βατόπουλος αναφέρθηκε και στην απόφαση για τις μετακινήσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι περισσότερο πολιτική και λιγότερο υγειονομική, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τοπικών lockdown καθώς όπως είπε η πανδημία δεν έχει τελειώσει και γι αυτό πρέπει να είμαστε προσεχτικοί.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως η μάσκα είναι ένα από τα τελευταία πράγματα από τα οποία θα απαλλαγούμε.