ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βγήκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης οι τουριστικοί πράκτορες και οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων

Συγκέντρωση σε δύο σημεία της Θεσσαλονίκης, ανατολικά και δυτικά της πόλης, και πορεία με τα λεωφορεία τους στο κέντρο πραγματοποίησαν ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, μέλη του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας- Θράκης.

Οι τουριστικοί πράκτορες ζητούν πλήρη επιδότηση ενοικίου, απαλλαγή εισφορών ΕΦΚΑ και προκαταβολής φόρου, αναπλήρωση του εισοδήματος των εργαζομένων στον κλάδο για όσες επιχειρήσεις ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω κορωνοϊού, διατήρηση ΦΠΑ στο 13%, επαναφορά, από το 50%, σε πληρότητα της χρήσης θέσεων των επιβατών των λεωφορείων τους, μειωμένα τέλη κυκλοφορίας, αλλαγή κριτηρίων για διευκόλυνση ένταξης των τουριστικών πρακτόρων σε πρόγραμμα ευνοϊκής δανειοδότησης, κ.ά.

«Στην πορεία συμμετείχαν συμβολικά περίπου διακόσια λεωφορεία, πολλά ήδη έχουν παραδώσει πινακίδες, αλλά πουλήθηκαν. Από το Φεβρουάριο, με το κλείσιμο συνόρων και σχολείων και με τους περιορισμούς στις μετακινήσεις, έχουμε μηδενικά έσοδα και οι υποχρεώσεις τρέχουν. Ζητάμε να επιδοτηθούμε, όπως έγινε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο πρόεδρος του συνδέσμου πρακτόρων τουρισμού Μακεδονίας- Θράκης Μιχάλης Πεζικόγλου.

«Eχει πέσει δραματικά ο τζίρος μας, δεν έχουμε καν κρατήσεις» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του συνδέσμου Παναγιώτης Χαραλάμπους, ενώ ο πρόεδρος του συνδικάτου οδηγών τουριστικών και σχολικών λεωφορείων Β. Ελλάδας, Περικλής Χειμωνίδης σημείωσε: «3.500 εργαζόμενοι στη Βόρεια Ελλάδα, το 80% δεν έχει δουλειά». Αντιπροσωπεία των τουριστικών πρακτόρων με τρία λεωφορεία έφτασε στο ΥΜΑΘ για να καταθέσει υπόμνημα με τα αιτήματά τους.