ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βίκυ Σταμάτη: Το οργανωμένο σχέδιο απόδρασης – Τα σενάρια διαφυγής της στο εξωτερικό.

Οι Αρχές πλέον κάνουν λόγο για  ένα καλά οργανωμένο σχέδιο διαφυγής της Βίκυς Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο, καθώς θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι δεν υπήρχαν απλά κάποιοι άνθρωποι που βοήθησαν την Βίκυ Σταμάτη να δραπετεύσει αλλά και ολόκληρος σχεδιασμός διαφυγής, που πιθανότατα είχε στόχο την επανασύνδεσή της με το παιδί της.

"Κλειδί" των ερευνών είναι τα πρόσωπα με τα οποία είχε επαφές τόσο η Βίκυ Σταμάτη, όσο ο Ακης Τσοχατζόπουλος, αλλά και τα κινητά τηλέφωνα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες θα αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο τόσο για το κινητό της συζύγου του πρώην υπουργού όσο και των τεσσάρων φρουρών που συνελήφθησαν χθες.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν νοσηλευθέντες ή συγγενείς τους με τους οποίους η Βίκυ Σταμάτη είχε αναπτύξει σχέσεις και επαφές προκειμένου να διευκρινιστεί αν κάποιοι από αυτούς έχουν συμμετοχή στο σχέδιο διαφυγής της, ενώ σκανάρονται τα δεδομένα από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας στους μεγάλους κεντρικούς άξονες κοντά στο ψυχιατρικό ίδρυμα για να συγκρίνουν οχήματα που βγήκαν ή κινήθηκαν σύμφωνα με μαρτυρίες στο Δρομοκαίτειο.

Ορισμένοι πάντως δεν αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο να έχει διαφύγει στο εξωτερικό. Και αυτό γιατί από τις δύο παρά τη νύχτα της Πέμπτης έως τις 6 το πρωί υπάρχει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα το οποίο μπορεί να έδωσε μεγάλο πλεονέκτημα στη Βίκυ Σταμάτη και τους ανθρώπους που τη βοήθησαν. Μέσα σε αυτές τις πέντε ώρες από την Αττική μπορεί να φθάσει κανείς παντού, λένε έμπειροι αστυνομικοί, ενώ δεν αποκλείουν την πιθανότητα διαφυγής ακόμη και με αεροπλάνο ή σκάφος.

 

Διαβάστε σχετικά: