ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΙΝΤΕΟ: Χημικά και φωτιές στο Πολυτεχνείο – Ξύλο μεταξύ ΜΑΤ και φοιτητών

ΤΩΡΑ-Χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης από τα ΜΑΤ

Έξω από το Πολυτεχνείο και στους δρόμους των Εξαρχείων, έχει μεταφερθεί η ένταση, που επικράτησε νωρίτερα στη Νομική, κατά τη διάρκεια της πορείας των φοιτητών ενάντια στην αστυνομική βία και την αστυνομική παρουσία στα πανεπιστήμια, μεταξύ νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων, καθώς αυτήν την ώρα σημειώνονται επεισόδια και κυνηγητό με τους αστυνομικούς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι νεαροί έχουν μπει στους χώρους του Πολυτεχνείου από την πλαϊνή πόρτα που βρίσκεται επί της Στουρνάρη.

Πολλοί από τους διαδηλωτές έχουν μαζευτεί μπροστά από την κεντρική πύλη του Ιδρύματος, στην Πατησίων, βάζοντας φωτιά σε σκουπίδια, ενώ φωτιές έχουν μπει και σε κάδους απορριμμάτων στη Στουρνάρη.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε χρήση χημικών και δακρυγόνων, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.

 

Σε εξέλιξη η πορεία των φοιτητών - Κλειστό το κέντρο της Αθήνας [εικόνες]

Νωρίτερα επεισόδια σημειώθηκαν επί της οδόυ Ακαδημίας στο ύψος του Πνευματικού Κέντρου, όταν ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες προς την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων και τα ΜΑΤ απάντησαν με  χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Οι φοιτητές συνέχισαν την πορεία τους και μέσω της Ακαδημίας και της Ιπποκράτους κατευθύνθηκαν στην Πανεπιστημίου. Αφού πέρασαν από τα Χαυτεία, κατευθύνθηκαν μέσω της Πατησίων προς το Πολυτεχνείο. Εκεί έφτασαν λίγα λεπτά πριν από τις 20.00 και θα συνεδριάσουν οι φοιτητικοί σύλλογοι. Αρκετοί κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Εξαρχείων.