3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βίντεο έδειξε πως νοσηλεύτρια έδωσε στην ηλικιωμένη να πιει καθαρτικό αντί για νερό στο γηροκομείο του Ηρακλείου!

Στον εισαγγελέα Ηρακλείου οδηγούνται ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου και δύο εργαζόμενες σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια, μετά τον θάνατο 92χρονης τροφίμου, στην οποία δόθηκε κατά λάθος αντί για νερό καθαριστικό υγρό.

Τόσο ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου όσο και η 28χρονη υπεύθυνη βάρδιας και η 23χρονη νοσηλεύτρια συνελήφθησαν μετά την καταγγελία που έκανε το πρωί της ίδιας μέρας στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου ο γαμπρός της άτυχης ηλικιωμένης, καθώς η κόρη της δεν ήταν σε θέση λόγω του σοκ.

Η 92χρονη γυναίκα είχε καταλήξει το μεσημέρι της Δευτέρας στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπου είχε διακομιστεί, εξαιτίας της σοβαρής αντίδρασης που εκδήλωσε μετά την κατάποση του υγρού.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το μοιραίο λάθος έγινε το πρωί, γύρω στις 9 – 9.30, στην τραπεζαρία όπου είχε πάρει το πρωινό της η γυναίκα. Κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει όλο το σκηνικό. Η γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, φαίνεται να ζητά νερό από τη νοσηλεύτρια, η οποία παίρνει ένα μπουκαλάκι, το οποίο βρισκόταν μαζί με άλλα και της το αφήνει στο τραπέζι. Η γυναίκα, που ήταν ανοιακή, ανοίγει το μπουκάλι και αρχίζει να πίνει σιγά σιγά το υγρό, χωρίς να αντιδρά. Κάτι που έκανε στη συνέχεια, κινητοποιώντας το προσωπικό του γηροκομείου. Όταν κατάλαβαν τι είχε συμβεί προχώρησαν σε αναρρόφηση, ωστόσο, αυτό δεν κατέστη δυνατό να σώσει την ηλικιωμένη που κατέληξε γρήγορα, αφού είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Άγνωστο παραμένει το πώς βρέθηκε το καθαριστικό υγρό μέσα στο μπουκάλι νερού και ανάμεσά σε άλλα. Οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο μια σειρά από μοιραία λάθη να οδήγησαν στον θάνατο της ηλικιωμένης. Εξετάζεται κάποια καθαρίστρια να γέμισε με καθαριστικό το μπουκαλάκι και στη συνέχεια κάποιος άλλος υπάλληλος να το τοποθέτησε στο σημείο που βάζουν τα μπουκάλια με το νερό, χωρίς να ξέρει τι περιείχε.

Όπως προέκυψε και από την κατάθεση της νοσηλεύτριας, το μπουκαλάκι ήταν γεμάτο, είχε ετικέτα επωνυμίας νερού και το περιεχόμενό του ήταν ρευστό υγρό, διαυγές και χωρίς διακριτή οσμή. Ωστόσο, δεν ήταν νερό, αλλά, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στην ΕΡΤ, γνωστό απολυμαντικό – καθαριστικό με βάση τεταρτογενές άλας του αμμωνίου.