slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βίντεο καταγράφει τον βομβιστή της Σταδίου! Γιατί τηλεφώνησαν δύο φορές οι τρομοκράτες

Προβληματισμό προκαλεί η επανεμφάνιση της τρομοκρατίας ύστερα από χρόνια στο κέντρο της Αθήνας με την έκρηξη βόμβας απέναντι από το υπουργείο Εργασίας.

Ο τρόπος με τον οποίο έδρασε η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα προδίδει καλή γνώση των μεθόδων των βομβιστών, με τις αρχές να εξετάζουν προσεκτικά το διαθέσιμο υλικό από τις κάμερες της περιοχής.

Μετά από πολλά χρόνια βλέπουμε ότι μια τρομοκρατική επωνυμία δηλώνεται στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Είναι δύο τα τηλεφωνήματα, και έχουν γίνει είτε για να διαχωρίσουν τη θέση τους από την προηγούμενη τρομοκρατική ενέργεια στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδή, είτε για να αποπροσανατολίσουν και να θολώσουν τα νερά οι τρομοκράτες, όπως εκτιμούν τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου.

Και στα δύο τηλεφωνήματα ακουγόταν η ίδια φωνή, ενδεχομένως όμως να υπάρχει κάποιος συνεργός ωτακουστής της προειδοποίησης.

Στο πρώτο τηλεφώνημα στην Εφημερίδα των Συντακτών αναφέρουν ότι θα γίνει μεγάλη έκρηξη στο υπουργείο Εργασίας επισημαίνοντας ότι η βόμβα είναι κρεμασμένη στα κάγκελα, χωρίς όμως να δίνουν χρονικό περιθώριο για την έκρηξη. Εκεί, όπως εκτιμά η ΕΛΑΣ, είναι πιθανή η παρέμβαση του συνεργού, και γίνεται το δεύτερο τηλεφώνημα στο OPEN προκειμένου να δηλωθεί το χρονικό περιθώριο και η τοποθεσία της βόμβας.

Τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου δεν αποκλείουν να υπάρχει παλιό «διευθυντήριο» που μετέφερε την τεχνογνωσία του σε μια νέα γενιά εκτελεστών.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ

Για την τρομοκρατική επίθεση μίλησε στον ΑΝΤ1 ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, αναφερόμενος στα πρώτα ευρήματα των Αρχών.

Όπως είπε, για την υπόθεση θα υπάρξει «πρωτοφανής όγκος βίντεο» από τις κάμερες ασφαλείας, οι οποίες είναι τοποθετημένες στο κέντρο της Αθήνας, τόσο στη Σταδίου, όσο και σε παρακείμενους δρόμους.

Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των Αρχών, τα οποία επικαλέστηκε, ο δράστης έχει καταγραφεί σε βίντεο την ώρα που τοποθετεί τη βόμβα. Ερωτηθείς αν ήταν μόνο ένας, απάντησε πως σε μικρή απόσταση τον περίμενε συνεργός του.

Τόνισε πως ο εκρηκτικός μηχανισμός περιείχε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, η οποία μένει να ερευνηθεί ως προς το ποιο είναι το υλικό της.

Δείτε όσα είπε