ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΙΝΤΕΟ – Μολότοφ και πετροπόλεμος στα Εξάρχεια – Οδομαχίες κουκουλοφόρων με τα ΜΑΤ

Μετά το τέλος της μεγάλης και ειρηνικής  πορείας, «ως είθισται» επεισόδια σημειώθηκαν στα Εξάρχεια όταν ομάδα κουκουλοφόρων, επιτέθηκαν στην διμοιρία των ΜΑΤ. Οι κουκουλοφόροι κρατούσαν καδρόνια στα χέρια ενώ στη συνέχεια πέταξαν βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Με χρήση χημικών απαντά η αστυνομία στους αντιεξουσιαστές οι οποίοι εκτοξεύουν πέτρες και μολότοφ στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, κυρίως στα στενά προς την πλατεία Εξαρχείων.

Τραυματίστηκε ελαφρά ένας δημοσιογράφος στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, μια πέτρα τον βρήκε στην κοιλιά. Συνάδελφοι τον απομάκρυναν από το σημείο. 

Μάλιστα, λίγο μετά τις 10 το βράδυ οι αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιά σε ένα αυτοκίνητο και στη συνέχεια το έριξαν πάνω σε ένα περίπτερο, ενώ από τα επεισόδια έχουν προκληθεί εκτεταμένες ζημιές στις εισόδους αρκετών πολυκατοικιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία πραγματοποίησε δύο συλλήψεις στην περιοχή των Εξαρχείων. Πιο αναλυτικά, συνελήφθησαν δύο νεαροί επειδή πετούσαν βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών.