ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η άνανδρη επίθεση φασιστών στον γιατρό που υπερασπίστηκε μετανάστες

Στο βίντεο καταγράφεται ο γιατρός με τη σύζυγο του, στην οδό Δασκαλογιάννη στην περιοχή της Σπλάντζιας, όταν ένα άτομο τον χτυπά στο κεφάλι.

Όπως αναφέρει η Νέα Τηλεόραση Κρήτης, οι τρεις συλληφθέντες είχαν στήσει "καρτέρι" στο γιατρό στην περιοχή και του επιτέθηκαν χτυπώντας τον, επειδή νωρίτερα είχε υπερασπιστεί προπηλακιζόμενους μετανάστες. 

Μετά την αναβολή που ζητήθηκε από τους δικηγόρους του γιατρού, προκειμένου να είναι παρών στην ακροαματική διαδικασία, αλλά και για να χρησιμοποιηθεί το βίντεο από την κάμερα κλειστού κυκλώματος, η δίκη θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη, στις 11 το πρωί.

Ο κ. Μακρέας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο", διαμηνύει πως είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τέλους προκειμένου να αποτύχει η απόπειρα συγκάλυψης από την Αστυνομία της δολοφονικής επίθεσης που δέχτηκε. 

Σε αντίθεση με την προσπάθεια, όπως είπε, να παρουσιαστεί η υπόθεσή του στο πλαίσιο μιας συμπλοκής, η επίθεση που δέχτηκε έγινε συντονισμένα από 3-4 άτομα, τη στιγμή που περπατούσε με τη σύζυγό του προς το αυτοκίνητό του. "Είναι τιμή μου να με παρουσιάζουν ως ήρωα που υπερασπίστηκε έναν μετανάστη, αλλά δεν έγινε κάτι τέτοιο", είπε χαρακτηριστικά ο Δ. Μακρέας.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, τη στιγμή που έβγαινε από το Στέκι Μεταναστών Χανίων έφτασε αλαφιασμένος ένας φίλος του μετανάστης, τον οποίον είχαν τραμπουκίσει λεκτικά λίγο νωρίτερα κάποια άτομα. "Το μόνο που έκανα", είπε, "ήταν να σταθώ δίπλα του και να τον καθησυχάσω".

"Λίγο αργότερα, καθώς προχωρούσα προς το αυτοκίνητό μου με τη σύζυγό μου", συνέχισε ο Δ. Μακρέας, "είδα έναν άνθρωπο να στέκεται στη μέση του δρόμου, να μιλάει στο τηλέφωνο και να με δείχνει, φωνάζοντας αυτός είναι! Χωρίς να έχω καταλάβει ακόμα, δέχτηκα από πίσω ένα χτύπημα με ένα λοστάρι, και έπειτα μου επιτέθηκαν 3-4 άτομα με μπουνιές και κλοτσιές, μέχρι που με άφησαν λιπόθυμο".

Ο Δ.Μακρέας αναγνώρισε δύο από τα άτομα που του επιτέθηκαν, σημειώνοντας μάλιστα πως ο ένας μένει σε απόσταση 40 μέτρων από το ιατρείο που δουλεύει και τον γνώριζε καθώς έγραφε φάρμακα στον πατέρα του. "Οι δράστες είναι γνωστοί στα Χανιά για την τραμπούκικη και φασιστοειδή συμπεριφορά τους", είπε.

Εξοργισμένος, ο Δημήτρης Μακρέας κατήγγειλε στο 105.5 στο Κόκκινο τη στάση της Αστυνομίας να μην διερευνήσει ως όφειλε την υπόθεση. Όπως είπε, "υπάρχει ένα βίντεο (το παραπάνω) όπου έχει καταγραφεί το πρώτο δολοφονικό χτύπημα που δέχτηκα ενώ περπατούσα με τη σύζυγό μου, το οποίο ποτέ δε συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία. Την ερευνητική δουλειά έκαναν συγγενείς και φίλοι και όχι εκείνοι που έπρεπε", κατέληξε.

Διαβάστε ακόμα : 

 Στο νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα και κάταγμα, δημοφιλής ηθοποιός, που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού.

Βίντεο – Η αντεπίθεση των απατημένων…Κι άλλη επίθεση απατημένης συζύγου, στην ερωμένη του άνδρα της