ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βίντεο-ντοκουμέντο με κλέφτη… λουλουδιών!

Στο βίντεο ντοκουμέντο ο δράστης φαίνεται να βρίσκεται μέσα σε φυτώριο στη Θεσσαλονίκη λίγο μετά τη 1 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Όπως λέει ο ιδιοκτήτης του φυτώριου, κατάφερε να εισβάλει σε αυτό κάνοντας μία τρύπα στο σύρμα του φράχτη.

«Έκοψε ένα σημείο από τον φράχτη, πέρασε από ένα πολύ μικρό μέρος, δεν ξέρω και εγώ πώς τα κατάφερε να περάσει και από εκεί πέρα έριχνε τα φυτά έξω, τα οποία τα φόρτωσε σε ένα καρότσι κλεμμένο από σουπερμάρκετ και τα μετέφερε».

Ο άνδρας φαίνεται να στέκεται ανάμεσα στις γλάστρες και κάτι να ψάχνει σε ένα τσαντάκι που έχει δεμένο στη μέση του. Γυρνάει, παίρνει ένα τσουβάλι με χώμα, κατευθύνεται προς τον φράχτη και φεύγει από το πεδίο που καταγράφει η κάμερα.

Λίγα λεπτά αργότερα, η εξωτερική κάμερα ασφαλείας του φυτώριου τον πιάνει να αποχωρεί σαν κύριος με το καρότσι του σουπερμάρκετ που μέσα έχει σακιά με χώμα, μπιγκόνιες και ιβίσκους αξίας 400€.

Εξετάζοντας προσεκτικά το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, ο ιδιοκτήτης συνειδητοποίησε πως είχε ξαναδεί τον δράστη να περνάει αρκετές φορές μπροστά από το φυτώριο.

Λίγες ώρες αργότερα ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο, με τον ιδιοκτήτη να τον ακινητοποιεί.

«Τον εντόπισα τυχαία έξω από τον Δενδροπόταμο. Τον αναγνώρισα από το υλικό που είχα από τις κάμερες. Κάλεσα την αστυνομία και όλα πήραν τον δρόμο τους μετά. Μόνο που του είπα ‘τα φυτά έκλεψες. Πού τα πήγες; Τι τα έκανες;’, άρχισε να κλαίει. Του λέω ‘κάτσε κάτω και μην κουνιέσαι’, ήταν συνεργάσιμος».

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης τον συνέλαβαν, με τον ιδιοκτήτη να υποβάλει μήνυση και να σχηματίζεται δικογραφία εις βάρος του.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA