3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βίντεο-ντοκουμέντο! Ο μεθυσμένος που απασχόλησε τον ελεγκτή το μοιραίο βράδυ στα Τέμπη!

Βίντεο-ντοκουμέντο καταγράφει όσα συνέβησαν στο σταθμό της Λάρισας  τη «μαύρη» νύχτα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και είχαν ως αποτέλεσμα, όχι μόνο να καθυστερήσει η αναχώρηση του μοιραίου Intercity, αλλά και ένα από τα πρόσωπα κλειδιά που ίσως λόγω εμπειρίας θα μπορούσε να είχε καταλάβει έγκαιρα το λάθος που είχε γίνει στην πορεία του τρένου, να μην βρίσκεται στο βαγόνι που θα έπρεπε.

Ο έμπειρος ελεγκτής που σκοτώθηκε στα Τέμπη, δεν ήταν στο πρώτο βαγόνι όπως θα έπρεπε αλλά στα πιο πίσω, καθώς προσπαθούσε να εντοπίσει ένα μεθυσμένο άντρα που είχε καταφέρει να τρυπώσει στη μοιραία αμαξοστοιχία, χωρίς να έχει κόψει εισιτήριο.

Η σύγκρουση των δύο τρένων στοίχισε τη ζωή τόσο στον ελεγκτή όσο και στο νεαρό αλλοδαπό, που επρόκειτο να παραδοθεί σε αστυνομικούς στον επόμενο σταθμό.

Ο Σύρος ήταν το τελευταίο θύμα που ταυτοποιήθηκε.

Ο άτυχος ελεγκτής ήταν ένας από τους πιο έμπειρους υπαλλήλους του ΟΣΕ, καθώς είχε διατελέσει προϊστάμενος αμαξοστοιχίας. Οι συνάδελφοί του πιθανολογούν πως αν δεν είχε προκληθεί όλη αυτή η αναστάτωση, ο πρώην προϊστάμενός τους θα βρισκόταν στο χώρο των ελεγκτών και ακούγοντας τις συνομιλίες στον ασύρματο, θα αντιλαμβανόταν ότι πάνε σε λάθος γραμμή.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA