3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βίντεο-ντοκουμέντο πριν από την αναχώρηση του μοιραίου πλοίου!

Στοιβαγμένοι σε ένα χώρο στην Αίγυπτο κάποιοι από τους ναυαγούς της τραγωδίας στην Πύλο, τραβούν βίντεο για να δείξουν στις οικογένειές τους ότι είναι καλά.

Το βίντεο φτάνει στα χέρια του Αμίν που ήρθε στη χώρα μας από τη Βρετανία για να αναζητήσει ανάμεσα στους ναυαγούς τον ξάδερφό του.

Ο ίδιος επικοινώνησε με τον ξάδερφό του περίπου δέκα ημέρες πριν από το ναυάγιο ενώ βρίσκονταν στο Τομπρούκ της Λιβύης.

«Τους πήγαν στη Λιβύη, τους κράτησαν εκεί για ένα μήνα, ήταν πεινασμένοι δεν τους έδιναν φαγητό στη Λιβύη. Οι συνθήκες δεν ήταν καλές», λέει αφηγούμενος όσα του έλεγε ο ξάδερφός του.

Εκεί όπως λέει περίμενε με άλλους μετανάστες να επιβιβαστούν σε βάρκα για την Ιταλία, όμως «υποτίθεται ότι θα τους έδιναν μία μεγαλύτερη βάρκα, ότι θα ήταν λιγότεροι άνθρωποι σε μία ασφαλέστερη βάρκα. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο κατέληξαν σε μία ψαρόβαρκα».

Ο Αμίν από το Σάββατο που έφτασε στην Ελλάδα συνομιλεί με τις Αρχές αλλά και με επιζώντες του τραγικού ναυαγίου. Όσα μεταφέρει για τις συνθήκες στη διάρκεια του ταξιδιού σοκάρουν.

«Δεν υπήρχε φαγητό, δεν είχαν φάει για 7 ημέρες. Χωρίς φαγητό για 7 ημέρες και το λιγοστό νερό που υπήρχε στο σκάφος. Για αυτό το νερό οι άνθρωποι άρχισαν να τσακώνονται», αυτό, τονίζει, είχε ως αποτέλεσμα πολλοί να πεθάνουν στο πλοίο από την πείνα και τη δίψα.

«Οι άνθρωποι που επιβίωσαν μου είπαν, είδαν νεκρούς πριν το πλοίο βουλιάξει. Όλοι είχαν πεθάνει από τη δίψα και την πείνα» περιγράφει ο Αμίν.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1