ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βίντεο – Ο Νίκος Ρωμανός εξαντλημένος από την απεργία πείνας, στο παράθυρο του νοσοκομείου – Λοβέρδος: Να συνεχίσει τις σπουδές του.

Ο απεργός πείνας Νίκος Ρωμανός στο παράθυρο του νοσοκομείου «Γεννηματάς» [βίντεο]

Για για 20η ημέρα συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Νίκος Ρωμανός,  διαμαρτυρόμενος για την απαγόρευση άδειας από τις φυλακές για να φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο.

Τις τελευταίες ώρες, ένα βίντεο κάνει το γύρο του Διαδικτύου και δείχνει πως είναι ο Νίκος Ρωμανός αυτή τη στιγμή. Το βίντεο από το dromografos.gr έχει καταγραφεί από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο «Γ. Γεννηματάς».

Εντωμεταξύ όπως ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, στο mega,  αφού η πολιτεία επέτρεψε στον Ρωμανό να δώσει εξετάσεις για την εισαγωγή του σε ΑΕΙ, θα πρέπει να του δώσει άδεια να παρακολουθεί τα μαθήματα και να δίνει εξετάσεις στο πανεπιστήμιο. Επιπλέον ξεκαθάρισε ότι το κράτος δεν θα πρέπει να τον αφήσει να πεθάνει. Μάλιστα έστειλε μήνυμα και στους συναρμόδιους υπουργούς να δώσουν λύση στο θέμα άμεσα.

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στον έγκλειστο για συμμετοχή στην 17 Νοέμβρη Ηρακλή Κωστάρη ο οποίος επίσης έχει υποβάλει αίτημα συμμετοχής στις εξετάσεις του ΤΕΙ στο οποίο πέτυχε την εισαγωγή του, λέγοντας ότι σαφώς και θα πρέπει να ικανοποιηθεί, αφού όπως υποστήριξε ο Ηρακλής Κωστάρης, ο οποίος παντρεύτηκε στις φυλακές και απέκτησε και δύο παιδιά κάνει μια προσπάθεια να γυρίσει σελίδα στη ζωή του.