ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΙΝΤΕΟ: Οι αετοί μας, έστειλαν το μήνυμα: «Έλληνες σηκώστε ψηλά το κεφάλι» – Συγκίνηση Παπούλια

Οι Έλληνες αετοί μίλησαν στο συγκεντρωμένο πλήθος. Η στιγμή ήταν συγκινητική και ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα: «Έλληνες σηκώστε ψηλά το κεφάλι»

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια πραγματοποιήθηκε σήμερα η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Οι αετοί μας, έστειλαν το μήνυμα

Εντυπωσιακή ήταν η επίδειξη των αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας, τύπου F-16 που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στα πλαίσια του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Όλος ο κόσμος έβγαλε τα κινητά του και τραβούσε φωτογραφίες και βίντεο με τις εντυπωσιακές μανούβρες των πιλότων. Ακόμα και την ώρα του Εθνικού Ύμνου, αστυνομικοί ξέφυγαν για λίγο από τον ρόλο τους και αντί να σταθούν προσοχή, έβγαλαν τα κινητά τους για να απαθανατίσουν την επίδειξη των αεροσκαφών.

oi-pilotoi-mas-sth-thessalonikoi

Οι Έλληνες αετοί μίλησαν και στο συγκεντρωμένο πλήθος και έστειλαν μήνυμα στους Έλληνες πολίτες. Η στιγμή ήταν συγκινητική και ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Οι πιλότο μας είπαν:  «Έλληνες σηκώστε ψηλά το κεφάλι»

Ποιος είναι ο πιλότος μας Σωτήρης Στράλης

Ο σμηναγός Σωτήρης Στράλης είναι μέλος της ομάδας ΖΕΥΣ της Πολεμικής Αεροπορίας. Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 1997. Το 2002, τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/336 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Η Corsair ΙΙ ενώ το 2004 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2005 υπηρετεί στην 340 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1300 είναι σε αεροσκάφη F-16. Ο Στράλης μαζί με τον σμηναγό Γιώργο Ανδρουλάκη αποτελούν την Dream Team των ελληνικών αιθέρων. Ο Ανδρουλάκης είναι ο Επικεφαλής της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ» και Ιπτάμενος του Προγράμματος Επίδειξης.

polemikh-aeroporia

Παρέλαση 

Με μεγαλοπρέπεια πραγματοποιείται και φέτος η παρέλαση, ενώ το παρών έδωσαν ο Κ. Παπούλιας και ο Δ. Αβραμόπουλος. Χαρακτηριστικό της φετινής παρέλασης είναι ότι συμμετείχαν μαζί η μπάντα του στρατού, του ναυτικού και της αεροπορίας. Τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας απέτρεψαν τον κόσμο από το να πλησιάσει και να παρακολουθήσει την παρέλαση από κοντά.

Συγκίνηση Παπούλια

Ήταν η τελευταία παρέλαση που παρακολούθησε ο Κάρολος Παπούλιας ως Πρόεδρος τη Δημοκρατίας και ήταν φυσικό να ήταν φορτισμένος συναισθηματικά.

Μήνυμα ομοψυχίας για την υπέρβαση της κρίσης έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας με δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

papoylias-parelash-2014

«Εύχομαι με ενότητα, με αλληλεγγύη, με αγάπη ο ένας στον άλλο να ξετυλίξουμε τις αρετές εκείνες που ξετύλιξαν εκείνοι που αγωνίστηκαν», δήλωσε ο κ. Παπούλιας.

«Η κρίση δεν θα μας νικήσει. Υποφέρουμε αλλά πρέπει να δώσουμε τη μάχη για την ξεπεράσουμε», πρόσθεσε.