ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΙΝΤΕΟ: Το εκκλησάκι της Παναγίτσας στο Π. Φάληρο. Το έχτισαν οι Μικρασιάτες της περιοχής το 1922.

to-ekklhsaki-ths-panagitsas-sto-p-falhro

Ένα στολίδι της Πίστη μας βρίσκεται καλά κρυμμένο μέσα στο αχανές Λεκανοπέδιο της Αττικής. Είναι το εκκλησάκι της Παναγίτσας στο Π. Φάληρο. Ο σημερινός γνωστός σε όλους Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Π. Φαλήρου γεννήθηκε τη στιγμή που οι πρόσφυγες έχτισαν το ξύλινο εκκλησάκι της Παναγίτσας.

Το ξύλινο «παράπηγμα» της Παναγίτσας στο Π. Φάληρο κατασκεύασαν οι πρώτοι Μικρασιάτες που έφτασαν στην περιοχή το 1922. Ήταν η πρώτη έννοια τους. Όχι για να έχουν το δικό τους σπίτι. Αλλά για να έχουν δίπλα τους το σπίτι του Θεού. Όπως περιγράφει στην κάμερα του GoodStory.gr ο πάτερ Ιωσήφ.

Και ήταν ταπεινό, το εκκλησάκι, αλλά με τόσους θησαυρούς που κουβαλούσαν οι ξεριζωμένοι. Θησαυρούς Πίστης και Αγάπης. Το ξύλινο εκκλησάκι της Παναγίτσας στο Π. Φάληρο καταστράφηκε από πυρκαγιά τον Ιανουάριο του 1969.

Ο κ. Νίκος Παπαδόπουλος όμως δεν άφησε να σβήσει η φλόγα των Πιστών. Έχτισε ξανά το εκκλησάκι της Παναγίτσας μετά την πυρκαγιά. Όπως δηλώνει σήμερα στα 95 του χρόνια στην κάμερα του GoodStory.gr : «Εγώ δεν έκανα τίποτα Παναγιά μου… εσύ μου έδωσες τόσους θησαυρούς.»

Δείτε την εκπομπή, για το εκκλησάκι της Παναγίτσας στο Π. Φάληρο,  του GoodStory.gr

https://vimeo.com/85189699