ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΙΝΤΕΟ: Τυλίχθηκε στις φλόγες κτηνοτροφική μονάδα στην Ξάνθη

fotia-se-kthnotrofikh-monada

Στις φλόγες τυλίχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης κτηνοτροφική μονάδα σε αγροτική περιοχή κοντά στη Λεύκη Ξάνθης.

Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες λίγο πριν τις 2.00 το μεσημέρι εκδηλώθηκε φωτιά σε έκταση δίπλα ακριβώς από την κτηνοτροφική μονάδα με τις φλόγες, λόγω και των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή, να εξαπλώνονται τάχιστα και να επεκτείνονται εντός της κτηνοτροφικής μονάδας.

Άξιο αναφοράς το γεγονός πως πριν από μερικούς μήνες η εν λόγω μονάδα, που ανήκει σε ηλικιωμένο κτηνοτρόφο από την περιοχή, είχε πληγεί από το ιό της ευλογίας των προβάτων, με αποτέλεσμα το σύνολο των αμνών να θανατώνονται και τη κτηνοτροφική μονάδα να παραμένει ανενεργή για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως προβλέπεται σχετικώς. Στη συνέχεια ο κτηνοτρόφος δραστηριοποιήθηκε ξανά, τοποθετώντας εκ νέου ζώα εντός της μονάδας, ωστόσο μια νέα ανείπωτη καταστροφή καραδοκούσε.

Στο σημείο κλήθηκε και έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης με τέσσερα πλήρως επανδρωμένα οχήματα, ενώ την επιχείρηση της κατάσβεσης επιτηρούσε ο ίδιος ο Διοικητής της Π.Υ. κ. Χρήστος Καλογουλίδης, ενώ ο ιδιοκτήτης της μονάδας ενημερώθηκε λίγη ώρα αργότερα και έσπευσε στο σημείο. Οι ισχυροί άνεμοι δυσχέραναν το έργο των πυροσβεστών οι οποίοι ωστόσο κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τις φλόγες πριν αυτές επεκταθούν και στις γύρω εκτάσεις. Αμέσως μετά την κατάσβεση Πυροσβεστικό όχημα παρέμεινε στην περιοχή υπό τον φόβο αναζωπύρωσης λόγω και των ανέμων που επικρατούσαν.

Πηγή: thrakitoday.com